TEMPEN STIGER I WALES: JOSHUA-PARKER SISTA TRÄNING

mar 29, 2018
boXning

Temperaturen stiger i Cardiff, Wales inför lördagens massiva tungviktsdrabbning om de enade titlarna i WBA/IBF/IBO & WBO. Även de sista extrasläppen av biljetter till den redan utsålda arenan har gått åt och nu sägs det bli inemot 80.000 åskådare i Principality Stadium – ett nytt publikrekord för arenan och Wales. På tisdagen hölls ett sista pressmöte med mästerboxarna – sista gången Anthony Joshua och Joseph Parker såg varann öga mot öga före fredagens invägning – och båda strök under sin villighet att ”gå till krig” och avgöra detta före full tid. Igår på onsdagen hölls de sista offentliga träningarna – ingen av de gjorde någon tyngre insats, alla förberedelser är nu klara, utan det slogs lite på putor och skuggboxades. Och snackades lite till.

Joshua: ”Det här är större än förra gången. Boxning är större än nånsin nu. Det här är en gyllene era och jag är glad över att vara en del av den. Jag gillar att han säger att det kommer att bli ’krig’. Jag hoppas och tror han skall gå på några av mina fällor, och jag kommer att sätta upp honom för ’power shots’. Jodå, jag är redo för krig. Jag tror på mig själv fysiskt. Och folk väntar sig den bästa match som går att få, och förhoppningsvis hjälper de mig igenom till seger. Jag tänker på mig själv som ’utmanare’, fortfarande, och vill inte skylta med mina bälten hela tiden. Nu är det jag som är jagad och kan inte slappna av det minsta. Jag kommer för att försvara min tron på lördag. Lördag natt kommer att vara massivt stor!”

Parker: ”Vi har tagits emot här i Wales med öppna armar. Det kommer att bli en bra och juste publik. Många håller på honom naturligtvis, men jag får också starkt stöd, och massivt så hemifrån. En del av det som mitt folk har sagt har retat upp honom. Han verkar lite olycklig och spänd. Vi är lugna och avslappade. Jag är upprymd över den här fighten, kontrollerat upprymd. Klitschko var en stor fighter och mästare med all respekt, men Klitschko var Klitschko. Jag är något helt annat, och jag är ung och hungrig. Jag är i form och stark och har nu min snabbhet tillbaka – jag har allt som behövs: snabbheten, kraften, skickligheten, tekniken! Vi ses snart AJ – Let´s go to war!”