FIGHT WEEK FÖR SHIELDS VS GABRIEL/HAMMER VS NELSON & BERCHELT VS BARROS

jun 19, 2018
boXning

Det är en anmärkningsvärt häftig fight week för damboxningen, den vi just inlett, då på fredag i Masonic Temple i Detroit, Michigan, USA en av årets största VM-kamper för kvinnor äger rum med dubbla OS-drottningen och nu WBC-VM i supermellanvikt Claressa ”T-Rex” Shields (5-0/2 KO) kommer ner i vikt till mellanvikt och möter WBA/WBO-drottningen i superwelter Hanna Gabriels (18-1-1/11 KO), som i sin tur således kommer upp i vikt till mellanvikt, där nu dessa två superba fighters möts om vakanta WBA & IBF-titlarna på 72,6 kg. 35-åriga ”La Amazona” från Costa Rica har en enda förlust (2013), som hon revanscherat sedan dess, och med erfarenhet från elva titelkamper kommer hon för första gången till USA och ett verkligt häftigt möte med boxnings-branschens nästa kvinnliga ’superstar’, det 23-åriga obesegrade fenomenet från Flint, Michigan. Det är en match som fångar världsvitt intresse, och den sänds över Showtime som huvudnummer ..!

 

Denna match backas upp av ännu en dam-fight av högsta intresse, nämligen mellan Tysklands Christina Hammer (22-0/10 KO), som nu hårdlanseras i USA efter åratal som Europas främsta tunga dam (WBO/WBC-VM i mellanvikt sedan 2011), och hon sätter nu sina titlar på spel mot tuffa Tori Nelson (17-1-3/2 KO) i en ganska frän USA-start. Drömscenariot är givetvis att Shields och Hammer vinner, varefter ännu en jättematch, med dam-mått mätt, kan iscensättas. Men ingen av de två favoriterna kan räkna med seger – det kommer att bli tufft ..!  

På lördag försvarar WBC-VM-kungen i super feather/lätt lättvikt Miguel ”Alacran” Berchelt (33-1/29 KO) sin VM-titel i Polyforum Zam Da i Merida, Mexico mot mycket rutinerade utmanaren & fd världsmästaren Jonathan Victor Barros (41-5-1/22 KO). Berchelt har gjort Merida till sin nya hemstad, och det här är hans tredje försvar av VM-titeln. Barros, från Argentina, höll WBA-titeln i fjädervikt 2010-11 och flera mindre titlar sedan dess, men har missat på nya VM-försök två gånger.

 

Denna weekend bjuder också på ett hög-intressant VM-kval i lätt welter, officiellt om WBC/Silver-bältet mellan skotten Josh Taylor (12-0/11 KO) och ex-mästaren Viktor Postol (29-1/12 KO) i SSE Hydro i Glasgow, Skottland på lördagsnatten .. och redan på fredag möts Abigail Medina (18-3-2/9 KO) och Anthony Settoul (23-6/9 KO) om EM-titeln (EBU) i super bantam/lätt fjädervikt i Palu Olimpic i Barcelona, Spanien – i ett klassiskt spanskt-franskt möte.