EN DRYG MÅNAD TILL ”FIGHTLIFE V” – KAMRAN I KVAL & VAL

okt 05, 2018
boXning

Det är en dryg månad kvar till den största proffstävling som satts ihop i Örebro stad – ”FIGHTLIFE V” i Tegelbruket i Örebro, där två RBO-titelfighter över 8 ronder är huvudnummer, med Pezhman Seifkhani vs Nuhu Azuma, Ghana i tungvikt och Patricia Berghult vs Yamila Belen Abellanada, Argentina i weltervikt,

 

 

men där också ansökts för två starka 6-rondare med excellenta förra amatörstjärnan Marco Calic, nu obesegrad som amatör över sju matcher mot utmärkt starke georgiern Beka Mukhulishvili (7-1/3 KO) och Team Fightlifes tuffe exil-afghan Israrullah Yaqobzai (4-0/1 KO) mot dito tämligen gode Bakar Gelenidze (5-5-1/4 KO) – vilket har promotor Kamran Kabinejad ordentligt uppe i varv och sysselsatt dygnet runt med tuffa förberedelser.

”Vi jobbar stenhårt på att få allt på plats och det går riktigt bra .. jag tror att vi kommer att få till en perfekt tävling med utsålt hus och riktigt drag i lokalen. Det kommer att bli en häftig gala, något som Örebro kommer att tala om länge!” säger Kamran, en man som i sanning inte räds tuffa arrangemang och stora uppgifter. ”Men det ska erkännas att det känns av, och det är ett inte minst i pengar jättejobb – vi ligger ute och riskerar riktigt stora belopp, och samtidigt måste man gå och oroa sig för att politiska beslut skall kullkasta allt … att vi måste vänta i veckor och mera på att beslut tas om vi får existera eller inte – det är nästan outhärdligt! Men det är klart att det måste gå vägen, nåt annat finns ju inte!”

Det är tillståndsprocessen som gnager på Hr promotorn, att alla längre matcher tarvar tillstyrkan  från Kampsportdelegation före de är i hamn, något som tenderar att dra ut på tiden, trots att det är godkända matcher från Proffskommissionen. Det blir lätt en nervös historia, och ju mer som är investerat och redan utlagt i dyra flygbiljetter och organisationskostnader utöver arbetsinsatsen i sig desto värre blir det. Men skönt mitt i hetsen är att grundjobbet flyter, pusselbitarna med sponsorer och PR och biljettförsäljning tickar på. Sparring-förberedelserna  fungerar, vilket inte minst för den store tungviktaren Pezhman är en nyckelsak, men han pendlar nu till Stockholm varje vecka för ett växande antal ronder mot förra tungviktskungen Attila Levin, vilket blivit mycket lyckat .. tufft och utvecklande. ”Bara bättre dag för dag – vi är på väg mot nåt riktigt bra när detta är klart!”, säger Kamran.    

r och organisationskostnader utöver arbetsinsatsen i sig desto värre blir det. Men skönt mitt i hetsen är att grundjobbet flyter, pusselbitarna med sponsorer och PR och biljettförsäljning tickar på. Sparring-förberedelserna  fungerar, vilket inte minst för den store tungviktaren Pezhman är en nyckelsak, men han pendlar nu till Stockholm varje vecka för ett växande antal ronder mot förra tungviktskungen Attila Levin, vilket blivit mycket lyckat .. tufft och utvecklande. ”Bara bättre dag för dag – vi är på väg mot nåt riktigt bra när detta är klart!”, säger Kamran.