FIELDING LOVAR SKRÄLL; ”MONEY” LOVAR MMA-KHABIB

okt 18, 2018
boXning

Det snackas en del i toppen av boxningsvärlden just nu. Vid gårdagens PR-start på den stort uppslagna WBA-VM-fighten i supermellanvikt i Madison Square Garden i New York den 15/12, där nye mästaren Rocky Fielding (27-1/15 KO) – obs det är ’bara’ Regular-titeln det gäller, men det ”bryr sig” ingen plötsligt om pga motståndarens dignitet – tar sig an den obestridlige mästaren i klassen under, mellanvikts-kungen Saul ”Canelo” Alvarez (50-1-2/34 KO), där ju den senare introducerades med sitt splitter nya miljard-kontrakt med DAZN, vilket ju ’förutsätter’ att den fenomenale mexikanen skall dominera branschen de närmaste fem åren..

Fielding presenterade dock en högst egen och helt avvikande vy på tingens ordning: ”Jag påpekar att jag reste till Tyskland för att vinna VM-bältet och folk skrev av mig som chanslös, men jag tog titeln och gjorde jobbet på mindre än fem ronder! Jag har hela karriären fått jobba på andra boxares scenarion, och nu ska jag möta boxningssportens största namn i Madison Square Garden. Det är varje boxares dröm. Jag vet väl att Canelo är högsta elit, men jag kommer in i den ringen som försvarande mästare, och jag kommer att lämna den med segern och bältet i behåll!” Hans tränare Jamie Moore adderade: ”Rocky har allt som behövs för att ge Canelo stora problem. Han har aldrig boxat i supermellan och han har aldrig mött någon av Rocky Fieldings storlek. Vi vinner den 15 december!”

SAMTIDIGT har i två dagar nu Floyd ”Money” Mayweather gjort nya utspel om sin förestående comback och trampar på i MMA-spåret, och i efterspelet av förrförra helgens massiva och urspårade titelfight mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor, där den förre ’ströp ut’ den storskrävlande irländaren före ”det allmänna slagsmålet” bröt ut, så säger nu ”The Money-Man” till TMZ Sports: ”Jag är inte färdig med McGregor och hans ständiga skitprat, men först kommer det nu att gälla en fight mot Khabib – han har utmanat mig .. han ska få chansen, men han ska givetvis komma till min spelplan .. det är en boxningsmatch som gäller, och vi ska se var den fighten kan placeras inom en nära framtid. Och vi talar om ”crazy numbers” .. om nio-siffriga belopp (i dollar) .. och när jag är färdig med Khabib, så ska jag ge Conor en omgång till och slå ut honom totalt!”

Egentligen var ju Floyds comeback motiverad av en returkamp mot Manny Pacquiao, men det har – just nu – kommit bort i allt MMA-snack. Å andra sidan vet ingen riktigt vad allt Mayweather snackar om egentligen leder till. Den osäkra framtiden får väl visa