RODRIGUEZ-MOLONEY KLARA EFTER OMVÄGNING; ÖVRIGA OK

okt 20, 2018
boXning

Lördagsnattens stora ’showdown’ i World Boxing Super Series, kvartsfinalen i bantamvikts-turneringen mellan Emmanuel Rodriguez och Jason Moloney i Orlando, Florida hängde ett kort tag på en skör tråd, efter att IBF-världsmästaren Rodriguez vägt in okej, på 53,5 kg .. men utmanaren Moloney kom upp på vågen 6 hg över viktgränsen – han fick tid på sig att ta ner vikten och kom tillbaka efter en dryg timma ock vägde på nytt och nu stannade vågen på 53,4 kg, och båda var klara för fight!

”Jag har tränat för 12 ronder men det kommer inte att gå tiden ut”, hävdade Rodriguez efter OK.

”Jag är 100% förberedd, har jobbat otroligt hårt och offrat allt i mitt liv för detta – jag kommer inte att lämna den ringen utan VM-bältet!”, sa Moloney, när han väl var klar.

Den andra kvartsfinalen i WBSS i Orlando går i cruiservikt mellan Yunier Dorticos, som vägde in all right på 90,7 kg, mycket nära viktgränsen, och Mateusz Masternak, som vägde in på 90,4 kg.

Dorticos (22-1/21 KO) efter vägningen: ”Det kommer att bli en spektakulär natt – förvänta er en KO från ”KO Doctor”..!” Masternak: ”Det här är en mycket betydelsefull fight för mig och jag är redo, känner mig fin.” WBSS bjuder på bilderna från Orlando.

Det är inte bara i Orlando, Florida som det är stora boxningar på lördagsnatten (mot morgonen svensk tid) utan även i Boston, Massachusetts, där tre VM-fighter står på spel, dels om WBO:s vakanta titel i mellanvikt där Demetrius Andrade vägde in på 72,6 kg (viktgränsen) och Walter Kautondokwa ett par hg lättare, dels IBF-VM i super feather/lätt lättvikt där Tevin Farmer kom in några hg under gränsen men utmanaren James Tennyson vägde ”guld”, 59 kg prick. I den tredje VM-fighten är det damer som gör upp, Katie Taylor mot Cindy Serrano om WBA/IBF-VM i lättvikt – båda kom in klart under viktgränsen 61,2 kg.

OCH även i Las Vegas är det VM-fight denna lördagsnatt; Japans Ryota Murata försvarar WBA-VM mot USA:s Rob Brant – och båda kom in med god marginal upp till viktgränsen 72,6 kg. Det blir en het natt i höstmörkret.