ENÖGD YIGIT STOPPAD I HEROISK FIGHT! PROGRAIS,

okt 28, 2018
boXning

I IBF-VM-kampen & kvartsfinalen i World Boxing Super Series i New Orleans inatt kom läkaren upp i ringhörnan efter sjunde rondens avslut och tog ännu en granskning av Anthony Yigits nästan helt slutna och kraftigt uppsvullna vänsteröga och tecknade omgående till ringdomare Bill Edwards att bryta matchen –varmed Ivan Baranchyk vann på TKO och kröntes till ny mästare..!

Då hade de två kämparna bjudit publiken i Lakefront Arena på en härlig fight genom sju ronder, en riktigt bra boxningskamp som ännu ingalunda var avgjord, även om det måste tillstås att Ivan ”The Beast” (19-0/12 KO) ledde på poäng i det läget. Det var en öppen, hård och bitvis rafflande kamp utan några låsningar alls och i högt tempo från start och utan uppehåll. Ivan tog första ronden men Anthony (17-1-1/7 KO) kom tillbaka i andra och gjorde den jämn bortsett från slutspurten och efter att ha kommit under i tredje rondens början kom han själv tillbaka och gjorde den oavgjord och tog sedan fjärde ronden på utmärkt snabb och fin boxning, där plötsligt vitryssen såg aningens ställd ut. Redan i andra ronden fick dock Yigit ett litet men fult jack över vänster ögonbryn och i fjärde svullnade ögat upp anmärkningsvärt. Den svenska hörnan – Carlos Formento och Joel Grandell – använde inget isjärn, varför ögat under följande ronder svullnade närmast helt igen. Baranchyk kom starkt i femte och sjätte ronderna och Yigit hade nu vissa problem men fightades heroiskt vidare. I pausen efter sjätte kom läkaren upp och kollade in ögat men lät det då gå vidare. I sjunde pressade Ivan flagrant ner Anthony i närkamp, nåt han gjort även i föregående ronder, och prompt tog där ringdomaren ifrån honom 1 poäng! Därmed blev den ronden jämn, men nu bestämde sig således läkaren för att det var ’nog’ – Yigit protesterade och hävdade att han fortfarande kunde se ut genom den minimala springa som ännu fanns, men givetvis resultatlöst. Där var loppet kört,men svensken hade gjort en underbart fin insats, som han har all heder av … men som nu det hela utspelade sig blev Baranchyk nattens segrare och rättmätigt krönt till mästare.

Båda boxarna fick mycket beröm efteråt – ”one heck of an effort!”

I den andra kvartsfinalen, tillika kamp om WBC/Diamond-bältet, i Lakefront Arena, kom båda boxarna ut som ’southpaw’, och här gjorde ’underdogen’ Terry Flanagan (33-2/13 KO) en utmärkt insats och neutraliserade i viss mån skarpskjutande fenomenet Regis Prograis (23-0/19 KO), även om denne vann nästan varje rond, fram till Prograis prickade in en direkt överhandsvänster i åttonde ronden och sänkte britten för räkning. Flanagan fixade dock det, och de bjöd sedan på en än skarpare och slagvillig styrkemätning genom återstoden av fighten. Det blev en mycket bra match, även denna i öppen, ärlig kamp och högt tempo. Verklig klass – men domslutet var tämligen entydigt med klara siffror till ”Rougarou” Prograis: 119-108, 118-109, 117-110. En mycket nöjd Regis sa efteråt: ”Jag har alltid velat föra ’big-time-boxing’ tillbaka till New Orleans – och nu har jag gjort det!”