YIGIT EFTER VM-FIGHTEN: ”JAG KOMMER IGEN!”

okt 29, 2018
boXning

Anthony Yigit vilar ut efter den rå-tuffa IBF-VM-fighten i lätt weltervikt mot Ivan Baranchyk i Lakefront Arena i New Orleans på lördagsnatten .. han gjorde en heroisk insats med ett hämmande igensvullnande vänsteröga men stoppades till sist av läkaren från att fortsätta efter sjunde rondens avslut. Därmed är World Boxing Super Series och VM-äventyret avslutat för denna gång, och det blir för den 27-årige stockholmaren att ’slicka såren’, se över planerna och ladda om för nya tag i framtiden. Det är också vad han med gott humör skickar ut som budskap över ett fräckt instagram på söndagen, återgivet nedan. Självporträttet är en spegelbild – det är vänsterögat som är det som är ” igenmurat”.

Yigit skriver: ”Tja, det gick ju inte som det skulle .. Gameplan var att ge honom en god kamp över de inledande ronderna men hålla distansen och sen ta över i senare delen av fighten. Jag drogs in i onödiga slagväxlingar med honom, så som han ville ha det. Jag låg under med två ronder hos två domare och en domare hade det jämnt på väg till 8:e ronden. Med fem ronder kvar kände jag mig säker på att kunna vända det. Ögat är OK (ser värre ut än det är), har ett par stygn över ögonbrynet där jag fick ett cut, har fått tappa örat på blod och fick en liten spricka i käken i 5:e ronden. En tuff lördagnatt med andra ord. Men jag vill bara säga tack till alla som stöttat och hejat på mig. Hoppas ni kunde njuta av fighten, även om det inte gick min väg. Men jag kommer att komma tillbaka ännu bättre! Love you all!”

Anmärkningsvärt nog sändes ju inte matchen över svenskt tv-utbud, givetvis beroende på den lapsus som uppstått i avtalet mellan Sauerland och Viasat, där samarbetet om World Boxing Super Series upphört, och sorgligt nog inget annat svenskt tv-företag valt att involvera sig för just denna fight, där ju även tryckta media intagit en förvånansvärt låg profil. Sportspegeln offrade några minuter totalt på fighten i efterskott – inget gjordes i förväg. Och detta omkring en av de största matcher en svensk varit inblandad i..! De av oss som lyckades följa matchen över tv gjorde det via att knappa sig in på möjliga tillgängliga streaming-service. Vi såg den via en tjeckisk sportkanal – utmärkt bild och superb sändning (WBSS produktion), men ack så krystad förmedling .. tjeckiska är de facto ett obegripligt språk.