FIGHT WEEK: WBSS I GLASGOW MED TAYLOR-MARTIN & BURNETT-DONAIRE, I TEXAS BERCHELT VS ROMAN …

okt 30, 2018
boXning

Den vecka vi just inlett får åter igen en skarp avslutning då vi har ett crescendo av stora matcher på lördag. Det är en ny omgång av World Boxing Super Series, som nu landar i The SSE Hydro i Glasgow, Skottland med dubbla kvartsfinaler och titelfighter. Tekniskt sett främst är det härliga prestigemötet i bantamviktsturneringen, tillika om WBA-VM-kungen Ryan Burnetts (19-0/9 KO) världsmästarbälte vs förre VM-kungen – i fyra viktklasser: flugvikt, bantam, superbantam, fjäder; nu tillbaka i bantamvikt – Nonito Donaire (38-5/24 KO) det som är högst meriterat. Segraren här ställs mot WBO-VM-kungen Zolani Tete i semifinal.

I den andra kvartsfinalen i Glasgow, den sista i lätta welterviktsturneringen, möts skotsk boxnings stora idol av idag Josh Taylor (13-0/11 KO) och amerikanen Ryan Martin (22-0/12 KO) som dessutom samtidigt gör upp om WBC/Silver-bältet, och det är frågan om detta inte i publikt hänseende är den större fighten av de två. Omsusade Taylor – länge avsedd som utmanare till Anthony Yigit om EM; en match som rann ut i intet då WBSS-turneringen kom in i bilden – hålls som favorit och säger iskallt om sitt jobb på lördag: ”Inte en chans i världen att någon kan besegra mig i The Hydro!” Segraren här kommer sedan att möta förra helgens ’svensk-dödare’ i New Orleans Ivan Baranchyk.

Denna kommande helgs andra stora VM-gala går i Don Haskins Convention Center i El Paso, Texas där WBC-VM-kungen i super feather/lätt lättvikt Miguel Berchelt (34-1/30 KO), en av dagens bästa mästare kilo-för-kilo, försvarar sitt VM-bälte mot en av de vassaste rivaler som finns på vikten Miguel Roman (60-12/47 KO) – båda är mexikaner och heta rivaler.. Berchelt kommer från Yucatan och Roman från Chihuahua – en fight som få tror går tiden ut..!

Ett par fighter till denna lördag är av högsta intresse: i AviatorSports Complex i Brooklyn, New York möts Sullivan Barrera (21-2/14 KO) och Sean Monaghan (29-1/17 KO) i en vass kvalificeringsfight i lätt tungvikt, vars resultat blir betydande för VM-toppen.  I Wangen am Allgau i Tyskland möts Timo Schwartzkopf (18-2/10 KO) och Florin Cardos (19-1/8 KO) om EBU:s EU-titel i lätt welter/super lightweight – en tämligen god fight.