PEZHMANS TITELMATCH INSTÄLLD – MEN GALAN GÅR ÄNDÅ!

nov 08, 2018
boXning

I en smått otrolig cirkus av förvirrande information under en veckas tid med bollande mellan olika instanser står det till sist de facto fast att Pezhman Seifkhanis motståndare i RBO-titelfighten i Örebro på lördag Nuhu Azuma inte får utresetillstånd..!  

Danska Ambassaden i Accra, Ghana, som är den instans som handlägger visa-ärenden för Skandinavien utfärdar helt enkelt inget visum för Azuma och hans team, utan redovisning av skäl i ärendet, och tillåter inte heller någon omprövning av ansökan. Det försätter promotor Kamran Kabinejad i en omöjlig situation, då någon ersättningsmotståndare inte kan tas in för en fullgod titelfight, dels pga det komplicerade system vi har i landet och dels pga den korta tid som står till buds. Och någon sekunda ersättning med en vanlig 4-rondare är ingen metod man vill ta till. Så Pezhman blir dessvärre blott åskådare på tävlingen i Tegelbruket.

Men Kamran har emellertid omedelbart nu i samråd med Royal Boxing Organization satt igång arbetet på att flytta titelfighten till tidig vår 2019 – Pezhman Seifkhani kommer att få sin titelmatch var sig det blir mot Azuma eller en helt annan motståndare, om den vakanta titeln.

 

Tävlingen, FIGHT LIFE V, går nu likväl på lördag i Tegelbruket i Örebro, utan sin främsta stjärna, men med ett hyggligt starkt program i övrigt, toppat av RBO-titelfighten i weltervikt mellan Patricia Berghult och argentinskan Yamila Belen Abellaneda över 8 ronder.

 

MATCHPROGRAMMET:

 

RBO Vacant Female Welterweight Title 8 ronder (8 x 2)

Patricia Berghult SWE (10-0/3 KO) vs Yamila Belen Abellaneda ARG (6-2/3 KO) 

 

Lätt tungvikt 6 ronder

Marko Calic CRO/SWE (7-0/4 KO) vs Beka Mukhulishvili GEO (7-1/3 KO) 

 

Super welter/lätt mellanvikt 6 ronder

Israrullah Yaqobzai SWE (4-0/1 KO) vs Bakar Gelenidze GEO (5-5-1/ 4 KO)

 

Mellanvikt 4 ronder

Johannes Vinasco SWE (5-1/3 KO) vs Grigorios Nikolopoulos GRE (2-1/1 KO)

 

Weltervikt 4 ronder

Emil Petersson SWE (Debut) vs Irakli Zubiashvili GEO (1-0)