STEVENSON I KOMA; WILDER-FURY EFTERSKÖRD; HURDS & NERYS SEGRAR

dec 03, 2018
boXning

Den på lördagen i Videotron Centre i Quebec City, Canada detroniserade WBC-VM-kungen i lätt tungvikt Adonis Stevensen (mästare 2013-18) blev efter matchen – förlust på KO 11 mot Oleksandr Gvozdyk – plötsligt mycket sämre och fick föras till sjukhus. Stevenson lämnade ringen för egen maskin och började må dåligt i omklädningsrummet; han förlorade inte medvetandet men det blev nödvändigt att tillkalla ambulans, och han fördes till Hopital de l´Enfant Jesus, där man konstaterade en svullnad på hjärnan och försatte honom i medicinsk koma, sövde ner honom, och håller förloppet under uppsikt och kontroll. Hans läge rapporterades under söndagen som ”stabilt”, och hans promotor Yvon Michel meddelade att man är ytterst tacksam för allt stöd och förstår den massiva efterfrågan på intervjuer, men att man under rådande läge ber om överseende med att allt lämnas vid att läkarna har full kontroll, och vidare info kommer med tiden. Stevenson försvarade som bekant titeln i maj i år mot Badou Jack i en match som slutade oavgjord efter 12 ronder. Han är nu 41 år gammal och har boxats som proffs i över tolv år.

Samtidigt sorterar media den mäktiga efterskörden av WBC-VM-fighten i tungvikt mellan Deontay Wilder och Tyson Fury, en märklig och i många stycken häftig fight, som således slutade i ett omsusat oavgjort domslut, där först båda boxarna var mycket negativa till resultatet, båda såg sig som segrare, och domslutet eter ny kontroll justerades något till 115-111 (Wilder), 114-112 (Fury) och 113-113 (Draw), varför det blir en så kallad ’split draw’ – ett oavgjort resultat. På efterföljande presskonferens sa Wilder: ”Vilken fantastisk fight det blev! Vi visste att Fury kunde boxas, och han fick mig ur min fight-plan. Jag försökte verkligen slå ut honom, och den här fighten levde upp till alla förväntningar. Jag vill inte förminska något, och vi går båda hem som segrare. Jag är nöjd med min insats, men jag förstår fortfarande inte hur i herrans namn han kom upp från den sista nedslagningen. Jag tycker dock att jag egentligen gjort nog för seger, men nu tar vi honom i returen istället. En retur mot Fury är idag en klart större fight än en match mot Anthony Joshua!”

Fury, på sitt pressmöte efteråt, tvangs adressera samma fråga: ”Hur jag kom upp från golvningen i sista ronden .. ärligt talat, jag vet inte! Men jag är en man med stor fighting spirit och jag ger aldrig upp – och jag tog mig upp i tid och kunde slutföra ronden som inget hänt! Jag vill inte ta nåt ifrån Deontay Wilder, ”The Bronze Bomber”, det är riktig Champion och en stor boxare och det var en stor show och USA är fantastiskt, men jag kommer inte att sitta och gnälla hela kvällen och skrika att vi blev rånade på segern, det var som det blev, men jag tycker jag gjorde helt tillräckligt för att ha vunnit detta och borde fått segern, men nog om det .. nu blir det en andra fight, och nu sätter vi fokus på det! Man vet aldrig hur en retur blir, men inför denna fight var det inte många som trodde jag skulle kunna göra det jag gjorde .. att komma tillbaka från två-och-ett-halvt-år i sus och dus, leva som en ’rock star’ och till med fundera på självmord – det är inget bra liv för övrigt – och bevisa för hela världen att jag kunde göra detta. AJ (Joshua) ville inte ha den här fighten av en anledning, för Wilder är den hårdaste punchern i branschen, och AJ kan inte flytta sig som jag kan. Tur att jag kan röra sig som jag gör, annars hade jag åkt dit. Nu vet jag än mer vad som skall göras i returen, och då ska resultatet bli än klarare än det var idag!” Varpå Furys promotor Frank Warren strök under att man tyckte att Fury vunnit ganska klart och att man nu ville ha returen i England.

Vi är skyldiga er några högst väsentliga resultat från lördagens myckna action, som föll bort i den hetsiga rapporteringen från allt drama: WBA/IBF-VM-kungen Jarrett ”Swift” Hurd (23-0/16 KO) försvarade sina bälten i semin på Wilder-Fury och hamnade i en tuff utmaning från Jason Welborn (24-7/7 KO) som kämpade utmärkt starkt och gjorde detta till en bra fight, som dock tog slut abrupt med en enda perfekt kroppsträff i fjärde ronden från Hurd .. KO 4 på 1:55..!

Då hade tidigare under kvällen den store utmanaren i tungvikt Luis ”King Kong” Ortiz (30-1/26 KO) vunnit sin andra comeback-fight (efter förlusten mot Wilder) genom att avsluta en ganska trist och trög historia med att stoppa Travis Kauffman (32-3/23  KO) på 1:58 i tionde och sista ronden.

 

Noteras görs också att den för bantningsproblem avsatte & avstängde förre WBC-kungen i batamvikt Luis Nery (28-0/22 KO) kom tillbaka med en KO 7 seger över Renson Robles (15-4/7 KO) i lätt fjädervikt i Arena Pavillon i Saltillo i Mexico på lördagsnatten. ”Nu är jag redo att ta tillbaka vad som är mitt”, sa ex-mästaren efteråt.