FIGHT WEEK FÖR FORNLINGS VM VS MURAT; ÄVEN AHLIN I RINGEN TILL HELGEN ..

dec 11, 2018
boXning

Så äntligen är det dags igen – andra försöket för Sven Fornling att gå på IBO-VM i lätt tungvikt mot försvarande mästare Karo Murat (32-3-1/21 KO).. efter att första försöket aborterats tio dagar före fight i september (Murat skadade sig) .. MEN nu blir det av och på lördag står de öga mot öga i Sporthalle i Hamburg för att i tolv ronder göra upp om International Boxing Organisations bälte.

Den 30-årige svenske mästaren (14-1/7 KO), tillika Baltic Champion, har förberett sig med sparring i London och Hamburg – sparrat mot Patrick Rokhol och Lawrence Okolie, Joshua Buatsi mfl – och förklarar sig vara i prima form, redo att gå efter sin karriärs hittills största mål. ”Jag har i princip varit fem månader i träningsläger och är så redo som bara möjligt; om jag nånsin kommer bli världsmästare är det på lördag .. jag kommer gå genom väggar för den här segern!”, säger Sven, som imorgon ger sig av ner till Hamburg efter att ha avslutat förberedelserna i Malmö.  

35-årige Murat, född i Armenien, men med hela karriären bakom sig i Tyskland, bor i Bayern, tidigare EBU/Östeuropa-mästare, WBO/Int och IBF/Int-mästare och 2017 EM-kung tills han vann IBO-titeln i mars i år, gör här sitt första försvar av bältet.

Ringdomare i fighten är tysken Oliver Brien, medan poängdomare blir Uwe Lorch (Tyskland), Mikael Höök (Sverige) och Giulio Piras (Italien). Supervisor är Philippe Verbeke.

Det är en stor gala i Sporthalle, regi EC Boxing (Erol Ceylan) med dinner-boxing upplägg av mycket flott slag (Michael Wollenberg) och med en hel del övrigt på programmet som fångar intresset. Förre mästaren och storstjärnan Jurgen Braehmer (49-3/35 KO) gör comeback och möter Pablo Daniel Zamora Nieves (33-16-1/19 KO) i en 8-rondare i supermellanvikt. Den andra (PR-mässigt största) huvudkampen på programmet går tungviktaren Christian Hammer (23-5/13 KO) mot obesegrade Michael Wallisch (19-0/12 KO) om WBO:s Europa-titel. Och obesegrade welterviktaren Sebastian Formella (19-0/10 KO) möter Betuel Oshona (36-6-1/9 KO) om ännu en WBO-titel, döpt till ”Global” …

Vår andra lätta tungviktare av internationellt snitt, Oscar Ahlin (15-2/13 KO), går också i elden den kommande helgen. Han boxar i Pabellon Municipal Lydia Valentin i Ponferrada i Spanien och möter där rutinerade rumänen Ionut Trandafir Ilie (17-29-3/3 KO), en man vi tidigare haft på besök i Sverige – han mötte Patrick Bogere i Hovet 2011 i en tuff sex-rondare – och som nu gör sin 50:e proffsmatch mot Oscar. De möts över 6 ronder i lätt tungvikt.