FIGHT WEEK FÖR FIELDING VS CANELO, FARMER .. ’ZURDO’ .. PARKER MFL

dec 11, 2018
boXning

Denna fight weeks klart största tilldragelse är den ”Canelomania” som nu dragit in över New York City med anledning av kommande lördags stora drama i Madison Square Garden där WBA-VM/Regular-kungen i supermellanvikt Rocky Fielding (27-1/15 KO) från England försvarar sitt bälte mot den riktige världsmästaren i mellanvikt (WBC/WBA) och boxningsbranschens superstar # 1 Saul ”Canelo” Alvarez (50-1-2/34 KO). Det här är lite av en ’ego-trip’ för Canelo, som ju härmed siktar på att bli en historisk mexikansk champion med tre VM-titlar i olika viktklasser på rekordet – något som Julio Cesar Chavez, Erik Morales, Marco Antonio Brarrera och Jorge Arce gjort tidigare. Att det blott gäller ’Regular’-varianten – riktig WBA-kung är ju Callum Smith – bryr man sig inte om i dessa PR-hype-tider. Och fokus är mega-tungt på Canelo före fight .. så utmanare han är i just denna fight. Det är ju trots allt Fielding som försvarar bältet, men i mediahysterin kommer han långt efter Canelo i intresse och fokus ..!

En lugn och leende Canelo Alvarez försöker dock dämpa pådraget något och lägga fokus rätt: ”Jag är verkligen motiverad för den här fighten men vill stryka under att detta inte är någon ’lätt’ match, och jag förbereder mig för den bästa tänkbara Rocky Fielding!” Fielding, å sin sida, har med behärskat lugn hela vägen konstaterat: ”Alla räknar bort mig från start, men jag kommer för att skrälla och göra det stort ..!”

Fielding vs Canelo är givetvis absolut största numret på lördag i MSG, men det är ingalunda enda VM-fighten på det superba programmet. IBF-VM-kungen i super feather/lätt lättvikt Tevin Farmer (27-4-1/6 KO) försvarar sitt VM-bälte – andra försvaret – mot Francisco Fonseca (22-1-1/16 KO) från Costa Rica, som här får sin andra VM-chans (den första mot Gervonta Davis är enda nederlaget – Davis förlorade då ändå titeln pga miss på vågen) … och det bjuds på en häftig VM-fight för damer där kvinnliga megastjärnan Katie Taylor (11-0/5 KO) – den som tillsammans med Claressa Shields hårdast aspirerar på att efterträda Cecilia Braekhus som damvärldens främsta – försvarar sina VM-bälten i lättvikt (WBA/IBF) mot WBC-drottningen i viktklassen under, lätt lättvikt, finska stjärnan Eva Wahlström (22-0-1/3 KO) – den senare är ingen färsking i VM-sammanhang; det här är sjätte VM-fighten om nu än på ’ny’ vikt. En mycket intressant fight. Och som om det inte räcker har man en 12-rondare till med på programmet, en kval-match i mellanvikt mellan David Lemieux (40-4/34 KO) och Tureano Johnson (20-2/14 KO).

Redan på fredagen har vi dock en högintressant VM-fight att skåda, då i American Bank Center i Corpus Christi, Texas, USA WBO-VM-kungen i supermellanvikt Gilberto ”Zurdo” Ramirez (38-0/25 KO) för andra gången försvarar sin VM-titel mot Jesse Hart (25-1/21 KO) – det är Zurdos 5:e försvar totalt – men förra gången mot Hart, i september 2017, var en mycket jämn historia som då avgjordes med ett par poäng upp till mästaren, och de tack vare en momentan nedslagning i matchen. Sedan förra mötet har Hart vunnit tre raka, medan Zurdo samtidigt gjort två försvar.

På lördagen är det dags igen för förre WBO-VM-kungen i tungvikt Joseph Parker (24-2/18 KO) att återvända till ringen (efter förlusterna i VM & VM-kval); det sker i Horncastle Arena, Christchurch på New Zealand, där han tar sig an amerikanen Alexander Flores (17-1-1/15 KO). Den senare kommer med klara indikationer att etablera sig. ”Att slå Parker är intro för Alexander The Great!”

Och i Parkovy Convention Centre i Kiev, Ukraina försvarar WBA-VM-kungen i flugvikt Artem Dalakian (17-0/12 KO) sin VM-titel på hemmaplan, andra försvaret, mot Gregorio Lebron (21-4/16 KO) från Dominikanska Republiken.  

 

Det går ytterligare två dam-VM-fighter denna hektiska helg. På fredagen möts Marcela Eliana Acuna (48-7-1/19 KO) och Yenifer Rodriguez (9-2-2/ KO) i Club Atletico i La Rioja i Argentina om den förstnämndas IBF-VM-titel i super bantam/lätt fjädervikt; det är Acunas andra försvar i senaste omgången som Champion – totalt har hon gått tjugo VM-fighter sedan 2006 – medan det är första försöket för Rodriguez … och på lördagen möts Tina Rupprecht (8-0/3 KO) och Niorkis Carreno (9-0/ KO) om WBC:s vakanta VM-titel i lätt flugvikt i Kübach i Tyskland. Tyskan Rupprecht är regerande WBC-mästarinna i minimumvikt; Carreno är en 20-åring från Venezuela.