SVEN FORNLING DAGEN EFTER: HELT SJUKT & UNDERBART!

dec 16, 2018
boXning

 

Den nye IBO-världsmästaren i lätt tungvikt Sven Fornling åt sen frukost på Stadthotel Hamburg idag. Hans vänsteröga har svullnat igen men hela Malmö-fighterns ansikte är i övrigt ett stort brett leende och över axeln hänger det vackra VM-bälte som nu är hans. Han omges strax av allehanda människor som vill ha autograf eller få ta en bild ihop med sensationsmannen, t o m stallkompisen Christian Hammer vill ha ett foto.

”Detta är väl nåt man får stå ut med framöver”, skrattar Sven, ”men det kan vi leva med!” Och om gårdagens underbara skräll i VM-ringen, där han slog IBO-kungen Karo Murat på poäng efter tolv dramatiska ronder, säger han: ”Det är helt sjukt och underbart. Det är sån bokslutskänsla. Nu är det klart!” Det är revisorn i honom, hans vardagsyrke, som kikar fram, men samtidigt signalerar han att han nog skall dra ner på den yrkesdelen framöver för att nu börja leva allt mer som det heltids-proffs han är, och att nu kunna ta del av de stora pengarna. ”Nu har jag världsmästarbältet och nu gäller det att kapitalisera på det. Så jag kör nog revisorsjobbet första månaderna på nya året och trappar sedan ner och försöker göra max av detta. Det finns nu många starka matcher därute .. jag skulle vilja möta de bästa, som Badou Jack, det har jag sagt länge. Framöver blir det kanske två matcher om året. Allt beror på hur saker utvecklar sig .. kanske maj och september. Vi får se.”

Han har knappt sovit något under natten. Tankarna rusar genom huvudet. Frun Tove är på plats i Hamburg, men lilla ett-åriga dottern Belle är hemma hos svärföräldrarna. Nu bara längtar han efter henne och vill knappt tänka på boxning mer, för nu. Nu stundar julen och familjesamvaro och länge saknad lugn och ro.

”Här sitter man med huvudvärk och mår lite halvkasst dagen efter och vill egentligen bara hem och få gulla med Belle, så tänka på Bivol och Beterbiev och Badou och hela det gänget får var just nu. Jag har levt med denna Murat-fight i ett halvt år, konstant, varje dag. Och nej, det finns ingen returmatch-klausul i kontraktet. Det brukar mästare vilja ha, men han underskattade mig .. de trodde inte det skulle behövas! Jag skulle kunna slå Murat igen, men det är inget spännande. Det är gjort, och det blir ingen re-match. Nu tar jag ledigt, och sen ser vi framåt .. på det nya året och nya utmaningar!”

 

Fornlings VM-fight mot Murat var Hamburg-galans huvudnummer. Men tungviktsfighten mellan Christian Hammer (24-5/14 KO) och tidigare obesegrade Michael Wallisch (19-1/12 KO) om WBO:s Europabälte var den andra huvudfighten, och den vanns av Hammer på TKO 5, efter att den store Wallisch bra nära slutkörd tog räkning sittandes i repen och bara struntade i att gå upp. Det kom efter att domaren tidigare brutit matchen efter att de två skallat ihop och han (Michael Mass) då fattat ett helt galet avslut – som han sen utskälld ångrade – och efter ett par minuters palaver körde igång matchen igen! På galan vann också Sebastian Formella (20-0/10 KO) på poäng 12 över Betuel Ushona (36-7-1/9 KO) i en 12-ronders nyskapad WBO/Global-titelfight .. och 40-årige Jurgen Braehmer (50-3/36 KO) kom tillbaka till ringen, för sin 50:e triumf, och stoppade Pablo Daniel Zamora Nieves (33-17-1/19 KO) på TKO 5.