NU ÄR DET KLART – DET BLIR JOSHUA VS RUIZ ..!

maj 01, 2019
boXning

Så blev det äntligen klart – vem som kommer att möta tungviktsvärldsmästaren Anthony ”AJ” Joshua om precis en månad, den 1/6 i Madison Square Garden i New York, en match som sänds över DAZN i USA och Sky Sports i Storbritannien. När den väldige Jarrell Miller stöp för ett par veckor sedan på ett doping test gick en full cirkus igång om vem som kunde tänkas ersätta honom som utmanare, i denna AJ:s USA-debut i anrika MSG. Det lutade ett bra tag åt WBA/regular-kungen Manuel Charr – logiskt nog men ’fel’ med tanke på USA-vinkeln – och det fanns fler villiga, bland dem inte helt illa ute, den numera USA-baserade Otto Wallin, men strax nog, i synnerhet efter hans imponerande KO-vinst över Alexander Dimitrenko (mannen som slog ut Adrian Granat i Malmö ’17) förra helgen så seglade förre Nordamerikanske mästaren Andy Ruiz Jr (32-1/21 KO) upp som främsta kandidat.

Den 29-årige mexikansk-ättade kaliforniern, han kommer från Imperial, California, bekräftas nu ha blivit det slutgiltiga valet och kontrakt ska ha upprättats. Ruiz är brorson till förre WBA-VM-kungen John Ruiz, var själv en utmärkt amatör, boxade VM för USA och OS-kvalade ’08 men missade, vann som proffs NABF-titeln 2013 och försvarade denna framgångsrikt fem gånger tills han fick chansen om WBO-VM mot Joseph Parker i december 2016 och gav nya zea-ländaren sin dittills tuffaste fight, förlorade på ett delat domslut efter 12 ronder – det är alltjämt hans enda nederlag. Han vilade hela 2017 men har under comebacken, sen mars ’18, nu tre raka segrar av hygglig klass .. och är nu plötsligt i sitt livs största fight!

”AJ” kommer till USA, för sin första match utanför Storbritannien som proffs, med ett lysande record på 22-0/21 KO och håller idag IBF/WBA/WBO/IBO-bältena och har sedan länge varit på jakt efter det enda som fattas, Deontay Wilders WBC-bälte. Lanseringen i USA är ett led i att tvinga fram den slutgiltiga VM-fighten. Men för nu krävs all koncentration på att ta sig förbi Ruiz.