CANELO VANN PÅ POÄNG; BETERBIEV & ANCAJAS PÅ KO!

maj 05, 2019
boXning

I en taktisk men ändå spännande fight med flera ’ansikten’ över 12 tuffa ronder vann på lördagsnatten (klart strax före 07 söndag morgon svensk tid) i T-Mobile Arena i Las Vegas inför en entusiastisk publik på 20.203 åskådare Saul ’Canelo’ Alvarez (52-1-2/35 KO) även IBF-VM som han nu adderade till WBA/WBC-bältena i mellanvikt. Han var redan före kamp den rättmätiga världsmästaren i mellanvikt men med segern inatt över Daniel Jacobs (35-3/29 KO) förstärker han den bilden. Kampen i Vegas hölls på ett högt tempo och blev spännande att följa genom dess svängningar. ”The Miracle Man” Jacobs stal knappt första ronden men sen var det Canelo som tog ronderna på sina snabbare slagserier in i attack och ut igen medan Jacobs försökte styra med långa slag från distans. Canelo ledde därför hyggligt klart in i mittenronderna men inte lugnt och amerikanen tog relativt säkert 7:e ronden, tappade åttonde men kom sen starkt med tre bra rondsegrar och det hela jämnade ut sig, när Mexicos boxnings-stolthet tycktes tröttna. Jacobs var den fysiskt större av de två och syntes här kunna ta över och ha åtminstone oavgjort inom räckhåll, men Canelo, vilt påhejad av alla ditresta mexikaner – redan igång med att fira ’Cinco de Mayo’ – kom med en skarp spurt och norpade avslutningsronden – och vann fighten på alla tre domarrösterna 115-113 x 2, 116-112 ..!

Därmed har den rödhåriga mexikanska superstjärnan åter enat de tre största bältena, men sade sig i intervju efteråt inte vara nöjd med det.

Canelo: ”Jag är mycket glad och nöjd. Jacobs är en stor boxare och vi visste det skulle bli en svår fight och jag var tvungen att ha tålamod nog, och det blev en jobbig fight, men det viktigaste är att vi vann och adderade ännu ett bälte. Nu ska jag vila, men sen blir målet att gå efter även det fjärde bältet, men han (Demetrius Andrade/WBO) boxar i juni, så kanske i september men om det är för nära så senare. Vi får kolla in och se!”

Jacobs: ”Jag får se om den här fighten på tv och granska min insats, men jag tyckte faktiskt jag gjorde nog för att vinna. Det gick fram och tillbaka, och jag hade svårt hitta rytmen i första delen, men sen kom jag ju och det blev riktigt jämnt. Men hatten av till killen, han tog några bra träffar och kom tillbaka. Men som sagt jag får titta på detta igen.”

SAMTIDIGT i Stockton Arena i Stockton, Kalifornien gick det en mycket vass dubbelgala toppad av IBF-VM i lätt tungvikt, där ex-ryssen Artur Beterbiev (14-0/14 KO) i sin lite ’fyrkantiga’ stil men i avgörande läget grymt effektiva, och när han väl då sätter upp sin motståndare, som han nu gjorde mot Radivoje Kalajdzic (24-2/17 KO) i femte ronden, så avslutar brutalt. Kalajdzic hängde med dit på ett snabbt fotarbete och stor rörlighet men levde farligt i lite väl vilda slagväxlingar. Utmanaren var nere i tredje innan han räddades av domaren i femte, i Kalifornien kallat ’KO’. Varmed Beterbiev fortsatt är världens nu enda VM-kung med alla segrar på KO.

Detta skedde inför 10.105 fans i arenan,

där då den andra VM-fighten gått kort tid innan, där IBF-VM-kungen i super fly/lätt bantamvikt Jerwin Ancajas (31-1-2/21 KO) kom för att stoppa sin man, efter två försvar av titeln som gått tiden ut, och gjorde det, då han i sjunde ronden efter en konstant press till sist landade en hel serie slag mot huvudet på Ryuichi Funai (31-8/22 KO), vilket tvingade fram ringdomarens stopp, där sedan läkaren beordrade slut på kampen, i Kalifornien registrerat som KO.