AJ-RUIZ RETUR I NOV/DEC; AJ UTTALANDE .. BUSTER KOMMENTAR

jun 07, 2019
boXning

Svallvågorna efter lördagens jätteskräll i MSG i New York lägger sig inte – Ruiz knallseger över Joshua rör upp känslor. Allt fler hårda kommentarer kommer om AJ:s sätt att avsluta matchen, där han till synes ger upp, vilket är hetaste ämnet. Samtidigt har nu Team Joshua aktiverat retur-klausulen i kontraktet så att det kommer att bli en direkt returkamp mellan Anthony och Andy Ruiz troligast i november eller tidig december, ännu oklart var. Promotor Eddie Hearn vill ha matchen till London, men är öppen för ett andra alternativ, om lämpligt sådant kan hittas. Hearn har lämnat följande meddelande: ”Efter att ha sammanträtt med AJ och Rob Mc och management-teamet här i NY, har vi idag aktiverat returmatch-klausulen med Andy Ruiz Jr. Matchen kommer att äga rum i Nov/Dec på en plats som skall bestämmas inom kort.” Ruiz har deklarerat att han helst vill ha kampen i Mexico, vilket skulle bli ett historiskt första i sitt slag. Det kommer nu att förhandlas de närmaste veckorna.

 

Samtidigt gick igår Anthony Joshua själv ut med en kommentar till lördagens insats via sin sajt, där han lade ut en monolog från sitt hotellrum i New York, mycket rakt upp och ner och utan undanflykter: ”Det är aldrig roligt att förlora och det känns tungt, men jag har inga undanflykter, inga ursäkter. Det var inget fel på mina förberedelser, inget fel med teamet, det bästa team nån kan ha; så jag måste ta denna förlust som en man, det finns ingen annan att skylla på, inget att bortförklara .. min plan för fighten fungerade inte, jag fick inte ihop det .. så gratulationer till Andy Ruiz. Han vann. Nu har han sex månader på sig att vara Champion, för sedan måste han försvara dessa titlar mot mig. Vi använder nu returmatch-avtalet. Det kvittar mig om det är i New York igen, det vore okej, kvällen och showen i Madison Square Garden var fantastisk, eller om det blir i London, så ska jag göra vad jag kan för att korrigera felen och få jobbet gjort i returen!”    

OCH NU har också förre skrällsegraren James ”Buster” Douglas, som i den då tidernas kanske största ’upset’ besegrade Mike Tyson i Tokyo 1990. Han säger via Fighnews, samtidigt som frågan ställs, var detta en större skräll än när 42:1 underdog Buster Douglas slog KO på Iron Mike?: ”Jag vill inte välja vilken som var störst, men det var ett tydligt resultat, fighten var historisk. Jag tycker det var en bra match. Och en skräll är en skräll. Ruiz kom för att segra .. Andy kom för att ta VM och han gjorde det! Trots alla hinder framför honom och att han dömdes chanslös, så gick han ut där och åstadkom det omöjliga! Jag ser många likheter mellan vad han gjorde och jag själv åstadkom. Han trodde på sig själv trots allt negativt snack mot honom. Det finns många likheter där med vad jag gick igenom. Men jag är lycklig för hans del, och jag önskar honom allt bra! Men det fick mig och minnas; tog mig tillbaka till min kväll och känslan jag hade av ’jag ska banne mig visa dom inatt’! Andys seger gjorde mig upphetsad. Det var häftigt!”