YIGIT VANN KLART ÖVER OZGUL I LONDON

jun 29, 2019
boXning

Anthony Yigit (24-1-1/8 KO) tog en klar och entydig seger på poäng under fredagsnatten i York Hall i Bethnal Green, London då över distansen åtta ronden besegrade turk-britten Siar Ozgul (15-4/3 KO). Det var en högst sevärd och god kamp över samtliga ronder, där svensken stod för den klart bättre boxningen genomgående, och också klart vann det stora flertalet ronder, men han blev momentant pressad emellanåt och hade en tuffare andra rond. Enväldige ringdomaren, som brukligt är i icke-titelmatcher i England, Chas Oakley, hade Anthony segrare i sex av de åtta ronderna och dömde kampen 78-75.

Detta var Anthony Yigits tredje raka seger efter VM-förlusten och han var efteråt nöjd med segern men ändå lite självkritisk: ”Det var okej och såg väl hyggligt bra ut, men jag måste lära mig göra det lite lättare för mig. En sån här kille ska jag plocka ner. Men jag vann all right, och jag är redo för större jobb framöver. Jag kan ta en titelfight så fort chansen dyker upp.”

Om den uppkommande World Boxing Super Series finalen mellan Skottlands Josh Taylor – en gammal antagonist från främsta amatör-åren – och amerikanen Regis Prograis, fällde han en kommentar. ”Det har ju varit på gång en match med Taylor länge, han var första utmanare om min EM-titel, före WBSS-turneringen dök upp. Oavsett vem som vinner i den finalen är jag beredd på att möta segraren!”    

I själva huvudkampen i York Hall vann Ryan Walsh (24-2-2/11 KO) knappt på poäng (delat domslut: 117-111, 115-114, 113-115) över Lewis Paulin (12-1/3 KO) om Brittiska titeln i fjädervikt över 12 ronder.