OTTO WALLIN NÄRA OK FÖR FIGHT VS TYSON FURY!

aug 06, 2019
boXning

 

Kontraktsförslag studeras och revideras mellan Otto Wallins manager David Berlin och Top Rank Promotions för Tyson Furys sida, och rapporteras vara mycket nära att fullbordas. Detta för den hastigt påkomna men icke desto mindre magnifika tungviktsdrabbning, som nu iscensätts i MGM Grand Garden i Las Vegas till den 14/9 mellan den aldrig besegrade, förvisso ’avgångne’ men alltjämt benämnd linjära världsmästaren i tungvikt Tyson Fury (28-0-1/20 KO) och Sundsvalls och hela Sveriges Otto Wallin (20-0/13 KO). Detta datum och denna arena var ursprungligen vikt för Canelo Alvarez nästa försvar av VM i mellanvikt, men då den mäktige mexikanen nu valt att stå över sin traditionella september-fight vill inte storpromotorn Top Rank (Bob Arum) tappa tid och plats, och då den i en häftigt högprofilerad comeback stadde Fury var/är i behov av en ny fight har nu brickorna fallit så att han tar denna nisch – och Wallin bjuds in till chansen att göra sitt livs boxningsfight!

Wallin var ju bokad för match mot B J Flores för tre veckor sedan, men denna blev inställd på matchdagen (13/7), då Flores inte klarade sista medicinska check up. Snopet för Otto, som ju i sin amerikanska debut i april mot Nick Kisner råkade ut för att matchen blev förklarad No Contest efter att de två skallat ihop i första ronden, och Kisner skadat sig så pass att han inte kunde fortsätta. Så den store Sundsvalls-fightern är inte så lite frustrerad över USA-starten, men går nu i ett svep från uselt ’bakvatten’ till ett direkt VM-kval.

Fury var senast i elden i juni mot store tysken Tom Schwarz, som han slog ut mycket effektivt (TKO 2), och dessförinnan var han ena parten i den ruggiga VM-drabbningen (WBC) mot Deontay Wilder, som slöt oavgjord efter en klassisk avslutning, den 1/12 förra året. Den kom efter två uppmjuknings-fighter i den comeback Fury inledde 2018. Då hade han dessförinnan hållit upp i mer än ett år, med mentala problem och ointresserad av karriären – han avsade sig då sina VM-titlar – och efter att 2015-17 ha hållit den obestridda VM-titeln i tungvikt (WBA/IBF/WBO/IBO), vilken han erövrade i teknisk/taktisk triumf från Waldimir Klitschko i november 2015.