DET ÄR KLART: VIAPLAY SÄNDER OTTO VS FURY..!

aug 22, 2019
boXning

Idag gick Viaplay ut med nyheten att de sänder den historiska tungvikts-fighten mellan topprankade Tyson Fury och det svenska hoppet Otto Wallin den 14/9 från T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada, exklusivt för Norden live under match-natten. Viaplay-tittare med sportpaketet ges möjligheten att se fighten i sitt ordinarie utbud.

”Det här är det närmaste en Rocky-historia man kan komma i verkligheten. Men boxningshistorien har också visat att det omöjliga faktiskt kan hända, något som nederlagstippade Andy Ruiz visade när han nyligen besegrade Anthony Joshua”, säger Per Nunstedt, sportchef för Nordic Entertainment Group Sverige, huvudansvariga för den nordiska sändningen.

I sin pressrelease förmedlar också Viaplay en intervju med Otto Wallin, från träningscampen i New York, där den store Sundsvalls-bon säger: ”Det här är en otroligt stor möjlighet för mig, och jag är redo att ta den. Jag har väntat på detta sedan jag var en liten grabb, och jag kommer att ge allt för att stå som segrare. Det känns fantastiskt att Viaplay sänder min och Furys fight till folket hemma i Sverige!”

 

Tyson Fury, 31 år, 206 cm lång, räckvidd på 216 cm, ca 117 kg tung, record: 28-0-1/20 KO, rankad #1 av The Ring, WBC #2, WBO #2, IBF #6, BoxRec #4, även fortsatt benämnd ”linjär VM-kung”, är skyhög favorit att vinna, och sedan gå vidare till returkamp om WBC-VM vs Deontay Wilder.

 

Otto Wallin, 28 år, 197 cm lång, räckvidd på 198 cm, ca 103 kg tung, record: 20-0/13 KO, rankad WBA #4, IBF #11, BoxRec #46, är solklar ’underdog’, men skulle han vinna …