TAYLOR ERÖVRADE ALI TROPHY! CHISORA STOPPADE PRICE ..

okt 27, 2019
boXning


I den stora WBSS-finalen i superlightweight/lätt weltervikt vann på lördagsnatten i O2 Arena i London Skottlands Josh Taylor (16-0/12 KO), den regerande IBF-VM-kungen, på poäng över USA:s Regis Prograis (24-1/20 KO) och adderade därmed även Prograis WBA-VM-bälte till sin skörd såväl som WBC/Diamond-bältet och än mer signifikant Muhammad Ali Trophy 2019 ..! Det var en mycket jämn och tuff fight, där dock Taylor, speciellt från mittenpartiet och framåt etablerade sig tydligare än amerikanen och plockade fler rondsegrar, fram till ett majoritetsdomslut, där de tre domarna till sist hade 114-114, 115-113 & ett väl vidlyftigt 117-112. Härmed etablerar sig Josh Taylor som viktklassens främsta namn. Här återfinns längre ner i utmanarlistan Stockholms Anthony Yigit.

I den främsta semin på detta stora card i O2 Arena – ett samarrangemang mellan Matchroom & Sauerland – möttes i tungvikt Dereck Chisora (32-9/23 KO) och David Price (25-7/20 KO) om den vakanta WBO/I-C-titeln. Chisora tog sig förvånande lätt innanför Price enorma räckvidd och lade tung press på den storvuxne engelsmannen, och skakade honom tungt i slutet av tredje. I fjärde ronden rammade Chisora med en kort höger som sänkte Price, men han tog sig upp under räkning och tycktes okej – men hörnan slängde där in handduken. TKO 4 på tiden 2:00..!

”Jag kom för att att avgöra, och när jag väl träffade var det klart! Om jag kan få Joseph Parker omgående så är jag redo. Jag hoppas han inte blir biten av nån mer spindel!”, sa Chisora efteråt.

Det senare var en anspelning på att förre WBO-kungen Parker, som ju var Chisoras ursprungliga motståndare i O2, drog sig ur matchen efter att råkat ut för ett spindelbett hemma i New Zealand.