WBA SANKTIONERAR FORNLING VS BÖSEL SOM INTERIM-VM ..

nov 09, 2019
boXning


World Boxing Association/WBA sanktionerar nu IBO-VM-fighten i lätt tungvikt mellan Sven Fornling (15-1/7 KO) och Europamästaren Dominic Bösel (29-1/11 KO) som även gällande WBA:s Interim-VM-titel ..! Detta ger en extra krydda och pondus åt titelfighten i Halle an der Saale, Tyskland den 16/11. Även om detta i sedvanlig WBA-’ordning’ skapar en än mer konfunderad titelsituation, men samtidigt öppnar för högintressanta framtidsperspektiv.

Denna WBA-VM-interim titelfight har ju initialt påannonserats för Jean Pascal vs Badou Jack till Las Vegas den 28/12, men WBA har nu lyft Pascal till WBA/Regular-VM-champion, och det blir om den titeln Badou nu boxar i slutet av nästa månad. Detta möjliggjort av att den ’riktige’ VM-kungen (hos WBA) Dmitry Bivol lyfts till ’Super Champion’ .. Vi kommer alltså att inom kort ha tre WBA-VM-kungar i lätt tungvikt ..!  

Men detta gör ju också att i ett framtidsscenario med en framgångsrik Sven Fornling nästa helg och med en dito framgångsrik Badou Jack i december seglar en potentiell svensk superfight upp på horisonten – ett fullt möjligt möte mellan Badou och Sven om WBA-titeln nästa vår. Vid nyheten om WBA:s sanktionering uttrycker Fonling sin spontana glädje.

”Nu har jag framtiden utlagd för mig, och ett tufft jobb mot Bösel nästa helg som helt enkelt bara skall röjas undan och sen blir det USA ..! Jag ska göra min bit nästa lördag, och så måste Badou fixa sin del av jobbet i december, så ska vi banne mig få en svensk superfight ..!”, säger han idag.

Sven Fornling ligger i avslutningen av en lång tuff träningscamp, där han kört hårt nere i Tyskland mot ett helt gäng sparringar, har gjort en sejour i London med Dan Azeez och däremellan och nu sparrat med Shady Ghamour här hemma. Han förklarar hur nöjd han är med att för första gången kunna köra som ett heltidsproffs med bara fokus på boxningen, förberedelserna för fighten hår gått exakt efter plan och han är i bra nära sitt livs form. Den grå och svåra och långa rehab-perioden efter den stressfaktur i skenbenet som sabbade över ett halvt år (sedan IBO-VM-triumfen över Karo Murat i december ’18) är blott ett minne. Nu är fokus helt och hållet på EM-kungen Bösel i Halle Messe Arena lördagen den 16 november. På måndag packar han trunken för avresa och avslutande uppladdning på plats i Tyskland.

”Jag vet vad ska göra, jag har en plan, och jag ska knäcka honom till slut. Bösel är en bra boxare, men inte i min klass. Och han skall inte plocka mitt bälte. Det här är min avstamp mot verkligt stora saker!” hälsar IBO-VM-kungen.

Aftonbladet/TV sänder matchen Fornling vs Bösel live för svensk publik på lördagsnatten, med start ca kl 22.