FIGHT WEEK FÖR LAURÉN VS RAMIREZ I GBG, CRAWFORD & COMMEY I FÖRSVAR I USA ..

dec 09, 2019
boXning


Det är Fight Week i Göteborg i denna veckas upptakt, för det är redan på onsdag den 11/12 det bär av i The Theatre i Gothia Towers med AK Fighting/Bulldog Media Fight Night, där Alexander ”The Mauler” Gustafsson kommer tillbaka till ringen för en ”Nogi Superfight” mot Göteborgs Anton Turkalj i en brasiliansk fightform, men där också två proffsboxningsfighter finns på programmet, toppat av Mikaela Laurén (31-6/13 KO)

versus mexikanskan Paty Ramirez (12-7/6 KO) i en 6-ronders kamp i super welter/lätt mellanvikt. Den 43-åriga svenskan satsar på ännu en comeback och får mot sig en hyggligt rutinerad 32-årig fighter från Aguascalientes i Mexico, som varit uppe mot en god portion av världseliten i klassen (Cisneros, Gabriels, Dicaire, Lopes, Reis) och gjort bra ifrån sig. Hon blir ett skapligt tufft test för vår svenska ”Destiny” i denna hennes första match sedan poäng-nederlaget mot Marie Eve Dicaire om IBF-VM i april. Ramirez kommer också från ett nederlag senast, i mars mot tuffa Alma Ibarra, så därvid är båda ute efter att åter etablera position för en ny VM-utmaning. Det kan bli hårda sex ronder om den positionen, i The Theatre på onsdag natt.

Den andra proffsmatchen i Göteborg går mellan stadens egen mellanvikts-löfte, 24-årige Hamza Barka (2-1) och en tuff grabb från Bosnien Hercegovina vid namn Ernad Jasarevic (1-3), som tagit några tuffa jobb utomlands, förlorat hedersamt, men också senast ut klart besegrat landsmannen Fadil Omerovic, vilket indikerar att detta torde kunna bli en skarp fight för Hamza i dennes fjärde jobb som proffs. Tävlingen i Theatre är i övrigt en mixad muay thai och MMA-show. Tävlingen kommer att bevakas via Aftonbladet/Sportbladet+ TV.

Annars är veckans stora show på världsscenen den i Madison Square Garden, New York på lördag, där Terence ”Bud” Crawford (35-0/26 KO) försvarar sin WBO-VM-titel i weltervikt mot obesegrade Egidijus Kavaliauskas (21-0-1/17 KO) från Litauen men baserad i Kalifornien. Det är Crawfords andra försvar av welterviktstiteln – som han vann i oktober 2018, efter ett år som lättviktskung och suveräna tre år som #1 i lätt welter – medan Kavaliauskas (VM-trea som amatör, Litauens OS-man 2008 & 2012) byggts fram till denna sin första VM-chans via NABF-titeln.

Uppbackningen i MSG är Ghanas IBF-VM-kung i lättvikt Richard Commey (29-2/26 KO) i sitt andra försvar av sin titel mot Brooklyns Teofimo Lopez (14-0/11 KO), en tuff 22-åring som bröt igenom med att förstöra finske Europamästaren Edis Tatlis USA-debut i våras med en vass KO 5-seger. Nu chansar han på VM.