DUBOIS-FUJIMOTO INVÄGDA; JACOBS-JCC I LÄTT TUNGVIKT INATT ..

dec 20, 2019
boXning


De två tungviktsbestarna Daniel ”Dynamite” Dubois (13-0/12 KO) och Kyotaro Fujimoto (21-1/13 KO) är nu invägda, på respektive 108,9 kg och 104,5 kg, inför lördagens drabbning i Copper Box Arena i London. Den hårdslående ”DDD” sätter WBC/Silver-titeln & WBO/Int-titeln på spel mot den färgstarke japanske Orientmästaren i tungvikt, som de senaste dagarna gjort London osäkert och frankt förkunnat: ”Daniel Dubois, jag har kommit för att slå dig knockout. Jag älskar mitt Japan och den här segern tar jag för mitt land!”

Matchen, en Frank Warren Promotion, direktsänds (ESPN+) för Sverige via Viaplay Fighting från kl 20.30 på lördagskvällen.

Senare på lördagsnatten är det ju som rapporterats VM-gala från Ontario, Kalifornien, USA där Tony Harrison försvarar WBC-VM i super welter i returkamp mot Jermell Charlo, där det hettade till ordentligt på presskonferensen igår. De båda väger in senare idag.

MEN redan i natt är det stor show i Talking Stick Resort Arena i Phoenix, Arizona, USA där ju Daniel Jacobs och Julio Cesar Chavez skulle mötts i en supermellanviktsfight av ’hett’ format, två exmästare emellan, men vid gårdagens invägning lades matchen plötsligt om till att gå i lätt tungvikt..! Jacobs klarade förvisso vikten på 76,1 kg .. men JCC kom in på 78,4 kg – vilket var ”OK” efter att han gett 1 miljon dollar i böter till Jacobs och matchen lagts om till catchweight på 173 pounds (78.5 kg)..! I den andra huvudkampen i Phoenix klarade båda kämparna titelvikten för  flugvikt: Julio Cesar Martinez 50,8 kg och Cristofer Rosales 50,5 kg.