KRAJNCS BOXNINGSGYM NEDBRÄNT

dec 20, 2019
boXning


Ystads Sportklubbs boxningsgym i Ystad totalförstördes under natten till fredagen i en våldsam brand, som nu misstänks som mordbrand. För YSK:s ledning med Armand Krajnc, Sussie Nilsson och Mikael Norberg liksom för hela boxargänget är det en hemsk förlust, då detta mycket fina gym, som även använts vid mindre tävlingar såväl som ett par proffstävlingar, nu ligger i spillror. Armand var på plats under räddningsarbetet och tog sig in i förödelsen för att rädda sitt WBO-VM-bälte och Mästarnas Mästare-pokalen och lyckades få ut detta i ett skick som möjligtvis kan räddas, men det mesta av den finfina inredningen har gått helt förlorat, säckarna brann med sån kraft att de smält ner till rester  på golvet under kättingarna, av den superba proffsringen står idag stålställningen kvar men i övrigt finns inget att rädda. Under dagen har folk hört av sig in till klubben och påmint och tackat för allt gott YSK gjort och frågat vad de kan göra för att bygga upp allt igen. Ystads kommun har också direkt gått ut med löfte om nya lokaler och en möjlig nystart för verksamheten på det nya året.

Branden kan inte förklaras på naturlig väg utan betraktas som misstänk mordbrand. Ingen människa kom till skada i förödelsen, men när brandkår och räddningstjänst kom dit på torsdagskvällen stod de inför ett besvärligt släckningsarbete och en svår och tidsödande uppgift. Orsakerna till branden är nu under utredning.

Fightern Krajnc lär dock inte ge upp i första taget. Han och gänget är fast beslutna att starta om. För Armand och Micke Norberg med familjer är en länge inplanerad och efterlängtad semester på ingång direkt efter jul, och det blir nu att samla nya krafter i värmen söderöver och planera omstart i januari. Rätt så, ”Lion” & Co! Våra tankar är med er!