BADOU JACK FÖLL KNAPPT PÅ POÄNG MOT PASCAL …

dec 29, 2019
boXning


Badou Jack (22-3-3/13 KO) föll snopet på poäng efter 12 ronders actionfylld fight mot försvarande WBA/Regulär-Champion Jean Pascal (35-6-1/20 KO) i natt i State Farm Arena i Atlanta, Georgia, USA. Det blev en spännande och dramatisk match, där den notoriskt ’trögstartade’ Badou kom från poängunderläge och kämpade sig upp till vad som till sist såg ut som en all right svensk seger – men än en gång stod han där efter en utmärkt insats och fick ta emot ett svårt domslutsbesked. Första domarrösten föll på Badous konto, seger med 114-112, men övriga två domarröster gick till Pascal med motsvarande siffror 114-112 x 2. Varmed Jean Pascal behöll titeln och Badou Jack än en gång fick bita i det sura äpplet.

Pascal öppnade matchen smart och aningens mer aktivt, men Badou gjorde en absolut jämn andra rond och tog den tredje och var på stark frammarsch i fjärde, när han plötsligt med 15 sekunder kvar av ronden rammades av en blixtsnabb lång överhandshöger som tog vid tinningen och skickade svensken raglandes i golvet. Han kom upp snabbt och stod emot nästa attack som dock bröts av gonggongen, men ronden var då förlorad 8-10. Sedan tog Pascal även femte och mycket knappt sjätte men därefter jämnade Badou ut sjunde och vann så klart åttonde ronden. Nionde och tionde var jämna men med något svenskt övertag och även om Pascal förmådde komma tillbaka med en bra session i elfte, så var det i detta läge snubblande nära oavgjort poängmässigt. Då kom Badou upp med en vass avslutning där han med upprepade goda högerträffar skickade mästaren i golvet – och tog den ronden med två poäng. Varför det kan tyckas svårförklarligt hur detta domslut kunde gå emot honom. Men så blev det. Förklaringen ligger givetvis i att flertalet av de jämna ronderna ovan dömdes av två av domarna till Pascal. Lite surt.

Matchen fördes i första halvan i högt tempo och med många slagväxlingar; tempot sjönk under andra halvan, och Badougjorde emellanåt relativt lite men det han gjorde var kvalitativt mycket bra, medan Pascal genomgående satsade mycket hårt på att försöka vinna rondsluten. Och det måhända avgjorde.

”Jag ger honom beröm för slaget han klippte mig med i fjärde, jag såg det inte ens”, sa Badou efteråt, ”men jag gjorde totalt vad som borde räckt till seger. Jag tyckte jag vann helt klart.”

”Jag är Mästaren och jag förtjänade segern även om domarna fick det jämnt”, sa Pascal i segerintervjun, ”jag dominerade matchen i flertalet ronder och det gav mig segern. Det var en härlig seger!” På frågan om han kunde tänka sig en returmatch svarade han: ”När som helst!”