FIGHT WEEK II: HART-SMITH, MUNGUIA-O´SULLIVAN…

jan 07, 2020
boXning

Förutom fredagskvällens stora show med dubbla Dam-VM-fighter (Shields vs Habazin, Napoleon vs Cederroos) så bjuder sedan lördagskvällen på ytterligare två mycket spännande matcher av VM-kval-karaktär och tillika kamp om det stora TV-utbudet, med DAZN versus ESPN, på USA-marknaden.

Det är dels en toppmatch i lätt tungvikt mellan Jesse ”Hollywood” Hart (26-2/21 KO) och Joe Smith (24-3/20 KO) i Etess Arena i Hard Rock Hotel & Casino i Atlantic City – alltså en jättematch till direkt på dam-galan kvällen innan i samma stad. Detta är stenhårde Joe Smith comeback från poängförlusten mot Dmitry Bivol om riktiga WBA-VM-titeln för nio månader sedan; och det är Harts andra match efter WBO-VM-förlusten på ett majoritetsdomslut mot Gilbert Ramirez (super-mellan) för ett drygt år sedan, varpå kom debuten i lätt tungvikt med en mäktig seger över Sullivan Barrera. Det här är ESPN:s stora års-start, en Top Rank-gala, och detta blir tufft värre!

Något senare på lördagsnatten, i Alamodome i San Antonio, Texas gör förre, obesegrade, VM-kungen i super welter/lätt mellanvikt (WBO, 2018-19/avgick) Jaime Munguia (34-0/27 KO) sin debut i mellanvikt, och det gör han mot råtuffe irländaren Gary O´Sullivan (30-3/21 KO) i vad som kommer att bli en styrkemätning! O´Sullivan har förlorat i ”krig” mot David Lemieux, Chris Eubank Jr & Billy Joe Saunders .. han kommer ge allt för att förstöra Munguias kväll – men den nya mexikanska stjärnan vet vad som väntar och är förberedd .. och vill imponera här! Detta är DAZN:s stora start på året, och det är en Golden Boy Promotion.