ELIN & ALICIA, CLARESSA & IVANA PÅ PRESSMÖTE I AC

jan 08, 2020
boXning

Det hölls en vass presskonferens igår kväll lokal tid i Atlantic City, New Jersey med de dubbla dam-VM-paren inför fredagsnattens stora show i Ocean Casino Resort, där boxarna fick svara på frågor och posera inför kamerorna under övervakning av promotor Dmitry Salita (Otto Wallins promotor; här arrangör i samarbete med DiBella) och intensivt bevakat av TV, USA Showtime.

WBA- & IBF-drottningarna Alicia Napoleon Espinosa och Elin Cederroos var mycket artiga mot varann och utbytte tankar över mikrofonen men båda deklarerade seger på fredag kväll och poserade snyggt för kamerorna. Foto med courtesy från Showtime.

Napoleon: ”Vi nådde hit slutligen och det är häftigt. Jag är hedrad av att få vara med på detta card med dessa kvinnor, då vi alla skall föra fram vår sport. Vi är pionjärer för damboxning och för alla kvinnor som är med oss nu och i framtiden. Jag har inte duckat för nån fight med Shields, och det har vi rett ut på sociala media. Jag vill ha bra betalt .. och med tiden göra lika mycket pengar som männen. När Clarissa började erbjöd de inte ens pengar såsom idag, men gagerna behöver stiga. Kvinnor tar lika stora risker som män. Jag gillar utmaningar och vill möta de bästa. Det är vad vi är här för. Men jag kommer stå på mig och ska ha rätt villkor, det är den jag är.”

Cederroos, iklädd Rapid-tröja: ”Jag har ett härligt team. Det här är en stor möjlighet att få vara med här och på detta card, och jag försöker njuta av varje ögonblick. Jag är i USA för första gången, och har kommit hit från Sverige för matchen. Vi kom igår och det är mycket trevligt. I love it. Det känns så bra att vara här! Det här är en dröm som blir verklighet, och jag tackar för chansen. Jag vet inte vad jag ska säga, men jag njuter av detta. Och jag kommer att ge er bra show på fredag natt. Jag gick min första amatörmatch för sex år sedan, och då har jag ändå varit borta för min andra graviditet i två år under tiden. Min son Jack fyller fyra i februari. Båda mina ungar stannar hemma i Sverige, men min man kommer hit i morgon. Jag känner mig stark. Jag vet jag har det i mig. Det är snart dags för fight, och det kommer att bli en riktigt bra fight!”

Den andra, och formella huvudfighten, går om vakanta WBC & WBO-titlarna i lätt mellanvikt, i nu tredje försöket att få till fighten, mellan Clarisssa Shields och Ivana Habazin. Där tände det till betydligt mer vid press-snacket och vid staredown. De två gillar inte varann. Det var ju mycket bråk vid den inställda fighten i oktober, då Shields bror attackerade Habazins tränare.

Shields: ”Så snart den här fighten är över så kommer hon att vara ’historia’ .. man kommer inte att minnas bråket i Flint. Man kanske minns just det, men inte henne. De kommer inte ens komma ihåg hennes namn efter att jag är klar med henne på fredag natt!”

Habazin: ”Hon kan säga vad hon vill, men ni vet hur det är .. snacka är billigt, och på fredag natt kommer hon inte att göra nånting, för jag kommer att slå ut henne!”