INVÄGNINGEN KLAR .. ELIN: ”NI FÅR SE PÅ FREDAG!”

jan 09, 2020
boXning


Invägningen av de två dam-VM-kamperna i Atlantic City på fredag natt klarades på eftermiddagen lokal tid torsdag av, i en ceremoni som löpte problemfritt.

IBF-drottningen Elin Cederroos vägde in på 75,5 kg – klart under viktgränsen på 76,2 kg – medan WBA-drottningen Alicia Napoleon Espinosa vägde in på ’lätta’ 74,4 kg. Deras möte handlar om båda deras respektive bälten och den enade titeln i supermellanvikt.

Därefter vägdes mellanviktsdrottningen Clarissa Shields, nu nedbantad i lätt mellanvikt, in på 69,4 kg .. alltså klart under denna viktgräns på 69,9 kg .. medan den andra kandidaten till de vakanta WBC & WBO-titlarna på vikten Ivana Habazin vägde in på 69,2 kg.

Efteråt intervjuades alla fyra och överlag lovades seger och maximal insats i morgon natt. Elin ställdes inför frågan om vad hon tänkte om att promotion-tanken bakom dubbel-VM-kamperna här i Atlantic City är att om Shields vinner sin kamp – vilket hon är skyhög favorit att göra – och Napoleon vinner sin, så ska de mötas i vad som de ses som en jättekamp för damer i USA .. och att hon således är här ganska nederlagstippad och vad tänker hon göra åt det? Cederroos: ”Tja, ni får se på fredag natt .. jag är här för att vinna, och jag har längd och räckvidd .. och givetvis skall jag utnyttja det. Det kommer att bli en verklig fight. Ni får se ..!”