ELIN C VANN I BÄSTA FIGHTEN..! SHIELDS SLOG HABAZIN ..

jan 11, 2020
boXning


Elin Cederroos gjorde det igen! I en riktig thriller till fight som böljade fram och tillbaka genom de tio ronderna besegrade i natt (lördag morgon svensk tid) Västerås boxningsdrottning den mycket tuffa och ursinnigt kämpande Alicia Napoleon Espinosa (12-2/7 KO) i Ocean Resort Casino i Atlantic City med enhälliga domarröster på poäng.

I försnacket till matchen lovade Napoleon att detta skulle bli kvällens match och hennes och Elins drabbning skulle ”stjäla showen” – och precis så blev det .. men inte riktigt som amerikanskan tänkt sig ..! Redan från start visade det sig att Elin Cederroos (nu 8-0/4 KO) överlägsna längd och räckvidd (ca 13 cm längre) var en stor och dominerande faktor i matchen. Svenskan öppnade första ronden med god kontroll och höll Napoleon merendels på avstånd. Alicia slog dock snabba kombinationer och kom in i korta sekvenser, varför upptakten blev mycket jämn. I andra ronden kom Napoleon hårdare men möttes av precisa träffar och en fin vänsterkrok sänkte plötsligt amerikanskan ..! Hon tog räkningen lugnt men ronden gick med 10-8 till Elin. Därefter blev det en böljande fight med mycket jämna ronder, där de turades om att knipa rondsegrarna, i en fight som utvecklades till en liten dam-klassiker. Elins näsa slogs i blod, och då svenskan tröttnade något kom Napoleon in på sin distans och slog in goda huvudträffar .. och hon lyckades en period vinna tre ronder på raken vilket gav amerikanskan en känsla av att hon tagit över matchen ..! Men Elin visade en utomordentlig kämpastyrka och beslutsamhet och bet tillbaka i slutronderna, slog upp ett cut över Alicias högra ögonbryn, som blödde fritt i slutet och vann avslutningen på kampen. Det hade då utvecklats till en ”blood & guts”-fight av hög kvalité, ursinnig kamp in i ”kaklet”.

Utomordentligt bra ringdomare var Benjy Esteves, Det skulle nu visa sig i domarnas poängprotokoll att det blev nedslagningen i rond två, som blev matchens avgörande moment. Poängdomarna var eniga: Mark Consentino 95-94, Larry Layton 95-94, Robin Taylor 95-94 – samtliga således med 1 poängs marginal till Elin Cederroos, Sweden … som därmed erövrade WBA-VM-bältet till sitt nu försvarade IBF-VM-bälte och sålunda nu är dubbel Champion i supermellanvikt!

Vad detta innebär för framtiden återstår att se. Kommer hon nu att kunna inta Alicia Napoleons tänkta plats i en kommande jättedrabbning med Clarissa Shields ..? Eller kommer en retur att påkallas .. vi får se tiden an därvidlag.

I ring-intervjuerna efteråt uttryckte båda sina känslor. Napoleon: ”Jag tyckte inte jag förlorade. Jag visste det var ganska jämnt men jag trodde jag var i ledning. Det är vad det är, men jag tyckte inte jag förlorade matchen.”

Cederroos: ”Jag är så lycklig! Jag visade att jag kan boxas och att jag kan ta ett krig. När jag slappnade av kom slagen som de skulle. Det känns underbart .. Alicia är en stark motståndare, hon är så professionell. Vi har haft en tuff fight i ringen men nu hoppas jag vi kan bli vänner. Jag var så fokuserad på fighten. Men nu skall jag hem till Sverige, vila och tillbaka i träning. Jag behöver mer matcher. Jag måste bygga mitt namn!”

 

I den formella huvudkampen – dock som match överskuggad av Cederroos-Napoleon – möttes Clarissa Shields (10-0/2 KO) och Ivana Habazin (20-4/7 KO) om de vakanta WBC & WBO-titlarna i lätt mellanvikt. Den dubbla OS-drottningen Shields dominerade kampen rakt igenom, slog ner Habazin i sjätte ronden, och vann i stort sett samtliga ronder. Shields är ingen KO-puncher men mycket effektiv med hög slagfrekvens, och även om hon här möjligen var något ’mattare’ pga viktreduceringen, så var hon ändå helt överlägsen. Hon vann med domarsiffrorna 99-89, 100-89 x 2, och är nu den första kvinna som hållit VM-titlar i tre viktklasser: lätt mellanvikt, mellanvikt & supermellanvikt. Det mesta i amerikansk damboxning går nu ut på att finna nästa stora jobb för Shields. I den bilden finns nu Elin Cederroos inmutad.