JOE SMITH SLOG HART, MUNGUIA STOPPADE O´SULLIVAN ..

jan 12, 2020
boXning


Vid lördagsnattens boxningar i Hard Rock Hotel & Casino i Atlantic City stod Joe Smith Jr (25-3/21 KO) för en dominerande insats mot Jesse Hart (26-3/21 KO) i ett VM-kval i lätt tungvikt tillika om WBO/NABO-titeln. Hart var lätt förhandsfavorit men det var tuffingen Smith som tog kommandot i ringen, förde matchen .. medan Hart försökte plocka poäng på distans vilket gick sådär. Smith hade sin man skakad i fjärde omgången, slog ner honom i sjunde och var den till synes klart bättre genom avslutningen .. men likväl kom en domare upp med ett förvånande 95-94 till Hart ..! De andra två domarna hade en tämligen klar poängseger för Smith 98-91, 97-92 varmed Long Island, New York-boxaren tog ett ’split decision’ och är tillbaka i titeldiskussionen i viktklassen.

Förre VM-kungen i lätt mellanvikt Jaime Munguia (35-0/28 KO; abdikerade titeln) gjorde sin debut på nya viktklassen mellanvikt i The Alamodome i San Antonio, Texas på lördagsnatten och såg  vass ut i besegrandet av irländaren Gary ”Spike” O’Sullivan (30-4/21 KO) även om hans defensiva brister sken igenom. Den färgstarke mexikanen dominerade dock stort, skakade motståndaren redan i första och stod för de tunga träffarna rakt igenom, blev fråntagen en poäng för lågt slag i sjunde och fick till sist ner O´Sullivan i elfte varvid ringhörnan slängde in handduken ..! TKO 11 på 2:17.

Efteråt var Munguia nöjd med sin insats men gav sig bara en 7 eller 8 i betyg men kände att skiftet till mellanvikt var rätt, och att han nu är redo för de stora namnen i klassen: ”Jag vill möta Canelo eller Golovkin och kan tänka mig ta vägen över bröderna Charlo ..!”

Det var en titelfight på detta card, dessutom, nämligen om WBC-VM i supermellanvikt för damer mellan Alejandra ”La Tigre” Jimenez (13-0-1/9 KO), den förra tungviktsmästarinnan, och regerande WBC/WBO-drottningen Franchon Crews-Dezurn (6-2/2 KO), som mexikanska Jimenez lyckades vinna knappt på ett delat domslut (97-93, 98-92, 93-97), på att tidigt marschera framåt och sedan stå emot amerikanskans sena motattack.