WORLD CHAMPION ELIN CEDERROOS HEMMA I VÄSTERÅS

jan 12, 2020
boXning


Dubbla VM-drottningen Elin Cederroos, innehavare av både WBA- & IBF-VM-bältena i supermellanvikt – den första svensk som haft två av de stora bältena samtidigt – har nu med sitt team återvänt hem till Västerås och ett kärt återseende av de två barnen, Jack och Mira. Mamma, och med pappa Jonas i teamet, har ju varit borta i USA en vecka och plockat upp ännu en VM-titel i farten.  

Den fullständigt lysande svenska insatsen har gett eko ute i stora boxnings-världen, inte minst i beaktande av att detta är en match som (redan i årets första fight-vecka) seglar upp som en kandidat till årets fight på damsidan; det var en ruggig kamp! Fortsättningen kan bli ytterst spännande, och Team Cederroos/Rapid kom hem med fortsatt kontrakt med Showtime TV, varför det lär bli mer som händer ’over there’ framöver. Det talas om en tänkbar retur vs Alicia Napoleon .. men då måste en rekorderlig ’penningpåse’ upp på bordet. Det är också tänkbart att nästa kamp kommer att handla om att gå efter ännu en ’unification’/titelenande mot WBC/WBO-drottningen Alejandra Jimenez, en match som skulle leda fram till samtliga bälten hos en absolut mästarinna. I förlängningen finns också en tänkt jättematch mot Claressa Shields, men den vill inte svenskarna ha ännu på två-tre närmaste uppgifterna. Under alla omständigheter väntar en mycket spännande framtid.

Men nu först skall Elin bara vila ut hos familjen och njuta av triumfen. Och låta ungarna testa VM-bältena!

Bilden: Teamet firar VM-segern i ringen i Ocean Resort Casino i Atlantic City, USA; fr v Elins man Jonas, sekonden Benjamin Kalinovic, World Champ Elin, sekonden Billy Lazcano och teamboss Besim Harman.