ANDRADE FÖRSVARADE, DIAZ & AKHMADALIEV NYA MÄSTARE

jan 31, 2020
boXning

Vid torsdagens stora VM-gala i Meridian at Island Gardens i Miami, Florida med tre VM-matcher på toppen av programmet blev det skiftande resultat. I det formella huvudnumret försvarade WBO-VM-kungen i mellanvikt Demetrius ”BooBoo” Andrade (29-0/18 KO) sitt mästarbälte med en övertygande, men inte busenkel, seger över okände utmanaren Luke Keeler (17-3-1/5 KO), som han stoppade på TKO i nionde ronden. Annars var Andrades avsikt vid start att blåsa bort irländaren på en gång och golvade honom direkt i upptakten, men Keeler tog sig upp och igenom ronden. I andra gick han ner igen, och tog då och under fortsatta ronder ganska mycket stryk, men hakade sig envetet tappert kvar i fighten och kämpade hårt. Mästaren dominerade allt klarare och sammantaget blev det till sist för mycket och ringdomare Telis Assimenios bröt i 9:e ronden efter 2:59 ..!

I den andra VM-fighten för kvällen bytte dock titeln ägare. Försvarande mästare Tevin Farmer (30-5-1/6 KO) blev av med sin IBF-VM-titel i fjädervikt efter tolv ronder, där utmanaren ”JoJo” Diaz (31-1/15 KO) förde matchen hela vägen och stod oftast för en liten men tydligt aktivare slagmängd. Enda uppenbara faran för Diaz var ett riktigt fult cut över vänsterögat – ofrivillig skallning – som störde (och var hotande) men ändå inte blev avgörande. Domarna kom upp med siffrorna 116-112, 115-113 x 2 enstämmigt för JoJo Diaz – som därmed kröntes till ny IBF Champion!

I den första VM-fighten i Meridian fick publiken se en ytterst jämn och högeligen kämpafylld kamp mellan försvarande WBA/IBF-världsmästare Daniel Roman (27-3-1/10 KO) och nya stjärnan, OS-bronsmedaljören Murodjon Akhmadaliev (8-0/6 KO), där det stod och vägde mellan de två in i det sista, hårt och mycket jämnt poängmässigt. Det slutade med ett delat domslut, med två domare med siffrorna 115-113 till utmanaren och en domare med samma siffror, 115-113, till Roman. Men med 2-1 kröntes så 25-årige ”MJ” Akhmadaliev, under ett regn av tårar, till segrare och ny WBA/IBF-kung i super bantam/lätt fjädervikt..!