MAKABU NY CRUISER-CHAMP; TADURAN & UGAS INATT..

feb 02, 2020
boXning


I en temporärt uppförd arena i Kinshasa i Kongo möttes på fredagsnatten Ilunga Makabu (27-2/24 KO) och polacken Michal Cieslak (19-1/13 KO) om den efter Oleksandr Usyk vakanta WBC-VM-titeln i cruiservikt. Cieslak gjorde en helt jämn kamp i inledningsronderna, men Makabu golvade honom i fjärde och även om polacken kom tillbaka bra och det blev en tuff fight kunde den Kongo-födde, numera Sydafrika-baserade, Makabu dra ifrån på slutet till en hyggligt klar seger (115-111, 114-112, 116-111) – och därefter krönas till ny WBC-VM-kung i cruiservikt.

På lördagsnatten hölls VM-boxningar i Jardin Cerveza Expo i Guadalupe i Mexico, där IBF-VM-kungen i minimumvikt Pedro Taduran (14-2-1/11 KO) från Filippinerna försvarade sitt bälte mot hemmaboxaren Daniel Valladares (22-1-1/13 KO). De två skallade ofrivilligt ihop i matchupptakten med följd att Valladares fick ett djupt cut över höger ögonbryn, men de fortsatte en hejdlös batalj med ge och ta, fram tills läkaren efter inspektion i pausen till femte ronden rådde domaren bryta kampen på grund av cutet. Det gick då till scorecards och matchen dömdes en draw/oavgjort. Varmed Taduran behöll sin VM-titel, men det fullt möjligt kommer att beordras en returkamp.

Största showen på amerikansk botten var den i Beau Rivage Resort i Biloxi, Mississippi på lördags-natten, där Yordenis Ugas (25-4/12 KO) i en 12-ronders welterviktskamp dominerade klart och stoppade Mike Dallas Jr (23-3-2/11 KO) på TKO i 7:e ronden, varmed Ugas på nytt ingår i spelet om welterviktstitlarna.