TIO DAGAR TILL FIGHTNIGHT I KATRINEHOLM: SM BACKAS UPP AV SALLE I FÖRMATCH ..

feb 11, 2020
boXning


Det är tio dagar kvar till det bär av med Proffsboxningsnatt i Katrineholm, där ju som bekant den stora huvudfighten går om SM-titeln i cruiservikt mellan försvarande mästare Samo Jangirov och utmanare Marcus Alberts över 8 ronder – en kamp som nu sanktionerats av KSD fullt ut, och där de två kombattanterna är i sista ledet av förberedelserna.

Som tidigare berättats backas denna titelkamp upp av en mycket intressant andra match i cruiservikt mellan David Loy och förre ryske mästaren Andrei Kniazev, över 4 ronders dastans, men det är ytterligare två proffsmatcher inplanerade på programmet. I den ena av dessa kommer här Salah ”Salle” Nazar Taha (3-0/1 KO) tillbaka till ringen efter nästan elva månaders uppehåll – han har tagit tre raka segrar under sin proffstid, sedan debuten i april 2018 – och han ställs nu mot en 23-årig vitryss vid namn Aliaksei Vaureniuk (1-2/1 KO), en ung man från Borisov i Belarus, som fick en tuff start på proffskarriären med två nederlag mot starkt motstånd men sedan repade upp detta med en skarp KO-seger i oktober förra året över Viktor Smantsar. Så han kommer stärkt av framgång till detta tuffa möte i mellanvikt över 4 ronder mot den 29-årige, numera Västerås-bon Salle.

På programmet skulle även Daniel Brodin (tid. Gustafsson) från Skövde/Tidaholm ha boxat, i sin femte proffsmatch, bokad mot hårde tjecken Lukas Dekys (1-0/1 KO), en mycket bra amatör som startat utmärkt som proffs … men nu blir inte det av, då Daniel, i hög feber och med influensa måst hoppa av kampen, då han omöjligt kan hinna bli frisk nog och återfå formen i tid för Katrineholm. I dagsläget letas nu efter en möjlig ersättare … för kontrakterade Dekys. Vi återkommer om detta. Hur som helst artar det sig till en god proffsboxningsafton – inledd med ett program på 6-7 amatör-matcher dessutom – i Arena Safiren, Katrineholm den 22/2.