FIGHT WEEK FÖR WILDER VS FURY …

feb 17, 2020
boXning

Det är fight week i Las Vegas och det märks på det allt mer uppskruvade intresset för den stora returkampen i tungvikt i MGM Grand Garden på lördag natt mellan WBC-VM-kungen Deontay Wilder (42-0-1/41 KO) och den självutnämnde linjäre mästaren Tyson Fury (29-0-1/20 KO). Matchen samarrangeras av Top Rank (Bob Arum)-TGB (Tom Brown)-Warrior Promotions (Leon Margules) och sänds Pay-Per-View via ESPN/Fox ut över världen, där den nu också går att köpa PPV från Viaplay Fighting här i Sverige. Boxarna med respektive team anländer nu på måndagen till MGM i Vegas – i en så kallad ”grand arrival” – för att sedan mötas flyktigt vid offentlig träning och i pressmöte senare i veckan, göra de sista förberedelserna fram till fredagens läkarkontroll och invägning och sen bara ’vila’ fram till fight time. Och det kommer att snackas under vägs. Det har det ju redan gjorts i månader, vilket väckt mycket indignation främst på Wilder-sidan, där man reagerat skarpt mot Furys sedvanliga frikostiga uttalanden om att han har en exakt plan för hur han ’tydligare’ än förra gången ska besegra Wilder (då slutade det som bekant oavgjort, men med många åsikter om att Fury borde fått segern) och att han även har en specifik plan för hur han nu ska slå KO på Wilder.

Deontay gick ut till media på söndag/måndag med en hård analys: ”Jag vet verkligen inte vad hans riktiga plan är, vad han kommer att göra eller inte göra. Jag vet inte vad som är sanning i allt hans prat, men jag vet en sak, och det är att jag är beredd på precis allt han har att komma med. Jag är mer än beredd. Så vill han verkligen fajtas, kom igen bara. Låt det bli så. Det kommer att gynna mig mer än honom. Så jag hoppas de tänker göra vad de snackar om. Det ser jag fram emot!” Och fortsatte: ”Om det inte blir så, så gör det saker och ting bara än mer intressanta och höjer fighten ytterligare. Men vi får se vad som händer. Djupt inne i honom tror jag han är nervös. Jag känner på mig att han är mycket, väldigt mycket nervös över vad som hände förra gången. Att han blev nedslagen och fick hjärnskakning. Det glömmer han inte. Aldrig .. och så som det skedde! Och när han nu kliver in i ringen för en andra gång för att återuppleva det igen, så blir det stress; då kan du definitivt inte sova på nätterna!”  

Fury, å sin sida, ser saken annorlunda: ”Jag vet hur jag ska vinna på lördag. Största misstaget jag gjorde förra gången var att att inte utnyttja läget när jag hade honom skakad, för att jag var lite osäker på hur mycket krafter jag hade kvar då. Nu vet jag bättre. Nu kommer jag dra iväg allt jag kan mot honom, och han kommer inte fatta vad som hände! Jag lärde mig från förra gången att han kunde skakas rätt lätt, det är det bästa jag har med mig från första mötet. Jag lärde mig också att han slår hårt med högern, men han är rätt en-dimensionell, och det skall jag visa er alla den 22 februari..!”

 

Den uppbackande titelfighten i MGM Grand Garden gäller WBO-VM i super bantam/lätt fjädervikt och går mellan försvarande mästare Emanuel Navarrete (30-1/26 KO) och utmanare Jeo Santisima (19-2/16 KO) från Filippinerna. Det är Navarretes femte försvar av titeln, sedan han vann mot Isaac Dogboe i december 2018, så han håller ett högt tempo i försvaren – fyra stycken under 2019 ..! Santisima är obesegrad över sjutton matcher, har vunnit Oriental-titeln och får här sin första VM-chans.