DET TÄNDER TILL I LAS VEGAS – BRA NÄRA TJUVSTART AV WILDER..!

feb 20, 2020
boXning


Det har tänt till under de senaste dagarna i MGM Grand i Las Vegas, Nevada, där de två tungviktsbestarna Deontay ”The Bronze Bomber” Wilder och Tyson ”Gypsy King” Fury laddar med och mot varann inför lördagsnattens stora drabbning, den jättelika returkampen dem emellan i MGM Grand Garden Arena. De anlände under pompa och ståt, i en Rolls Royce SUV respektive röd Ferrari på tisdagen, vederbörligen uppklädda i päls och Fury-kostym; de gjorde en omsusad öppen träning, där tonläget efteråt höjdes än mer, på onsdagen; de hade gemensam presskonferens på torsdagen, då båda klädda i varma tränings-outfits – det är lätt kyligt i Vegas – och när de skulle posera på podiet efteråt rann sinnet på Wilder, låt vara efter att ha provocerats av Fury, och fick för sig att ta brottningsgrepp på Fury .. men han bara hånlog, tills vakterna tog isär dem. Under tiden gick snacket allt hetare, allra mest om den historiska 12:e ronden i förra mötet:

Fury: ”Tolfte ronden i vår första fight var en bra rond och gott betyg till Wilder att han lyckades träffa mig med två av de bästa slag som levererats i en tolfte rond. De slagen har blivit berömda och visas ständigt online jorden runt. Men det som bekymrar Wilder mest av allt, är att han nu tänker att jag träffade med mina bästa slag .. och han klev upp! Vad måste jag göra för att hålla honom nere? Den största puncher som levat borde inte ha problem. Han kunde inte ta ut mig, och nu vill jag veta om han är kapabel att ta sig upp från golvet när jag fäller honom. Jag tror inte han har modet att gå upp igen..!”

Wilder: ”Han har tänkt på den där tolfte ronden sen det hände, det är därför han dröjt med att ta returkampen. Han tänker hela tiden hur han fick en hjärnskakning och har inte en aning om hur han kom upp igen. Den ronden lever i hans hjärna, och påstår han annat ljuger han .. Jag tror inte på nåt Fury säger. Han försöker sig bara på psykologiskt spel. Det gjorde han förra gången och försökte stjäla ronder, men som tur var var det erfarna domare som dömde. Jag bryr mig inte vad han säger. Jag har ögonen på vad han gör. Jag är mannen som agerar!”