LOY MÅSTE LÄMNA ÅTERBUD; I ÖVRIGT ’ALL GO’..!

feb 20, 2020
boXning

Proffsboxningsgalan i Safiren, Katrineholm drabbades under onsdagen av ett tufft budskap då cruiserviktaren David Loy tvingades lämna återbud, drabbad av en sträckning i ryggen, som blev så pass hämmande att han efter upprepad konsultation hos sjukgymnast bestämde sig för att ”kasta in handduken”. ”Jag kan inte göra mig själv rättvisa i en tuff boxningsmatch, som denna mot Kniazev garanterat blivit, så jag var helt enkelt piskad att ställa in”, säger en bedrövad David Loy. Detta är ju en

olycklig vändning på vad som skulle kunnat bli en betydande seger i proffsringen, då ju ryssen Andrei Kniazev var det största namn bohuslänningen hittills matchats mot. Nu blir det olyckligt nog ingen match alls dem emellan i Katrineholm, en klar missräkning för Loy och dito för Kniazev, som såg fram emot en fin kamp.

Resten av programmet, med det stora huvudnumret, SM-fighten i cruiservikt mellan Samo Jangirov från Katrineholm och Marcus Alberts från Stockholm över 8 ronders distans, och förmatcherna med ”Salle” Nazar Taha vs Aliaksei Vaureniuk i mellanvikt och Panagiotis Matsagkos vs Lukas Dekys i Weltervikt går dock planenligt på lördagskvällen i Safiren konferenscenter. Boxarna anländer in till Katrineholm under fredagen och invägning hålls på Resturang Olympos på fredag kväll vid pass kl 19. Tävlingen startar med ett amatör-program på halvdussinet matcher kl 18.30 på lördagen och proffsen kommer efter en kort paus efter amatörprogrammet. SM-fighten är givetvis kvällens ’clou’ och går sist på programmet.