OTTO UTMANAR FURY .. MEN WILDER KRÄVER RETUR & FURY VS AJ ÄR DET STORA ALTERNATIVET..!

feb 25, 2020
boXning


Sundsvalls & hela Sveriges tungviktsstjärna Otto Wallin – numera New York-bo och inbokad för fight mot Lucas Browne den 28/3 i Las Vegas – gick idag ut och utmanade WBC-kung Tyson Fury på en returmatch.

Deras möte i september 2019 slutade som bekant i poängseger till Fury, men till priset av ett mycket illa sargat ögonbryn på britten – som fordrade 47stygn att lappa ihop och månader att läka och de facto hotade matchens fullbordan (och hade det brutits hade det inneburit TKO-vinst till Wallin) – och det ger nu Otto en god grund för sin utmaning. I ett pressmeddelande låter han säga: ”Jag vill ha en returmatch och den här gången vill jag avsluta vad jag började ..!”

Det torde dock inte räcka långt med den utmaningen i sig, men med en skarp seger över Browne och sannolikt ytterligare en betydande seger, så kan den store svensken mycket väl komma ifråga för en retur mot Fury. Den senare har inte bevärdigat Ottos utmaning med någon kommentar ännu så länge. Han njuter som bäst sötman från lördagsnattens seger – och översvallande recensioner för sin insats inför 15.816 betalande åskådare i MGM Grand och ännu inte redovisade miljoner tittare via PPV. Vad som blir nästa jobb för den väldige britten är inte klart, men hans besegrade motståndare Deontay Wilder har nu kommit ut från sin tystnad och deklarerar idag att han ”definitivt skall utnyttja returmatch-klausulen”.

Han har 30 dagar på sig att göra det. Samtidigt har han lämnat en högst besynnerlig förklaring till sitt nederlag – han skyller på den 20 kg tunga rustning han hade på sig under den långa inmarschen, och hävdar att den ”påverkade hans benstyrka” … Nu återstår att se om han de facto kommer in med sitt retur-krav. Eller om han föredrar att vänta. Wilder backades tungt på bettingen inför fighten, och bookmakers i Vegas har nu tillkännagett att detta var en av deras största vinstkvällar. Stora pengar satsades på vinst för Wilder, och inte mindre än två bets på 100.000 dollars vardera på Wilder-seger höstades in..!    

 

Samtidigt går nu Anthony ”AJ” Joshuas manager Eddie Hearn ut och deklarerar frankt: ”Vi vore rena clownerna, vi vore idioter, om vi inte gör denna match nu – ett riktigt titelenande mellan AJ och Fury! Jag garanterar att denna match kommer att bli av. Om vi måste genomföra det påkallade VM-försvaret för AJ mot Kubrat Pulev, så får vi slå Pulev .. och om han måste ta sig an Wilder igen, så får han slå Wilder igen. Fury kommer att besegra Wilder igen i en retur och Joshua kommer att slå ut Pulev klockrent, vad än Bob Arum snackar om … och vi kommer att få den här fighten. Vi kommer att göra allt för att iscensätta den!”

 

Men under tiden kommer nu ett nästan märkligt uttalande av John Fury, Tysons pappa. Han säger: ”Nu vill jag enbart att min son skall dra sig tillbaka. Han har gjort nog. Det har varit en tuff resa för honom, och jag tror han har dessa tankar i bakhuvudet. Han kan inte göra nåt mer. Han har vunnit varenda professionell titel. Nog är nog. Det finns mer i livet nu. Han har inget mer att bevisa!”

 

Fler turer i ämnet torde garanterat följa.