OTTO WALLIN TVINGAS DRA SIG UR BIG DADDY-FIGHTEN ..

feb 27, 2020
boXning


Tyvärr drabbades boxningsvärlden och inte minst dess svenska del av ett tråkigt återbud idag, då det meddelades från camp Salita att den store svenske tungviktaren Otto Wallin har skadat sin ena fot så illa att han måste dra sig ur sin uppkommande fight med Lukas ”Big Daddy” Browne, planerad till den 28/3 i Park Theatre i Park MGM i Las Vegas, Nevada.

Det är mycket synd på Otto, som hade behövt den fighten för att hålla sitt goda renommé & ranking uppe .. ett längre uppehåll kommer ju nu att dessvärre innebära att han dalar i det avseendet.

Browne (29-2/25 KO) behåller dock sin plats på nämnda gala – och det meddelas idag att Ottos plats mot australiensaren tas av den mycket starke nye ryssen Apti Daptaev (20-0-1/19 KO) – en ung man som faktisk var reserv att möta just Otto i Sundsvall våren 2017, då Wallin besegrade Gianluca Mandras. Detta kan nu bli Daptaevs stora genombrott, i Las Vegas.

Huvudmatch 28/3, formell sådan, är alltjämt förre WBC-VM-kungen  i bantamvikt Luis Nery (30-0/24 KO) som möter Aaron Alameda (25-0/13 KO) i ett WBC/VM-kval i super bantam/lätt fjädervikt.