GARCIA, CHOCOLATITO, MARTINEZ, PARKER VANN INATT ..

mar 02, 2020
boXning

Skottåret firades med en färgstark boxningsfest i Ford Center at The Star i Frisco, Texas inför ett slutsålt hus på dryga 10.000 åskådare på lördagsnatten 29/2 med tre titelfighter och en god tungviktsfight som extra krydda.

Mikey Garcia (40-1/30 KO) kom tillbaka efter sitt tappade VM med en ganska vild batalj mot Jessie Vargas (29-3-2/11 KO) om vakanta WBC/Diamond-titeln i weltervikt. Mikey kom igen efter en trög start och poängunderläge, kämpade sig in i fighten och tog över i femte där han kunde golva Vargas, och därefter var han helt i kontroll och gick hårt åt Jessie rond efter rond upp till nionde, då han slog av på takten och släppte in rivalen i fighten på nytt. Vargas hade plötsligt en mycket bra tionde rond, Garcia kom tillbaka med en stark elfte och sen var det fullt ’krig’ fram och tillbaka under tolfte ..! Domarna dömde enhälligt till Garcia (114-113, 116-111 x 2) varmed Mikey plockade upp Diamond-bältet och nu på nytt är med i hetluften om VM-titlarna i weltervikt. ”Jag är glad att vara tillbaka igen! Nu siktar jag på Manny Pacquiao eller en returfight mot Errol Spence. Jag tror det lutar åt Manny först!”

I den stora galans främsta uppbackning försvarade britten Khalid Yafai (26-1/15 KO) för sjätte gången sin WBA-VM-titel i super fly/lätt bantamvikt, men denna gång mot förre fyrfaldige VM-kungen och legendaren Roman ”Chocolatito” Gonzalez – som ju lade upp efter dubbla (högst oväntade) nederlag 2017 – nu stadd i comeback med frågetecken om han fortfarande kunde komma upp i verklig klass. Det kunde han, med besked! Yafai startade dock klart bäst och gjorde en fin första rond, men redan i andra fick mannen från Nicaragua ordning på sin boxning, och tog över. Han slog in sin mycket fina uppercuts och följde upp med en höger över Yafais gard fortsatt genom hela fighten och knäckte successivt mästaren steg för steg. Det såg illa ut för britten i sjätte men där skallade de ihop och ett fult jack öppnades över Chocolatitos högra öga, men trots besvär från såret kom han ändå starkt i rondslutet. I sjunde hade han Yafai i bryderi, i åttonde slog han ner honom i slutet av den omgången .. i nionde träffade han med en massiv överhandshöger som sänkte mästaren tungt i golvet. Ringdomare Luis Pabon bröt matchen 29 sekunder in på ronden, TKO 9..!
Varmed Roman ’Chocolatito’ Gonzalez, 32 år gammal, är tillbaka på en ny VM-tron!

Den tredje titelfighten i Frisco handlade om Julio Cesar Martinez (16-1/12 KO) första försvar av sin nyvunna WBC-VM-titel i flugvikt mot tuffe britten, EM-kungen, Jay Harris (17-1/9 KO) och det blev en actionfylld fight över alla tolv ronderna, där Martinez öppnade bra men Harris hängde med och kämpade ytterst väl, var illa ute i sjunde ronden och gick kort i golvet i tionde men stod ändå tå-mot-tå i tolfte och sista! Domarna fick det till 116-111, 115-112, 118-109 till Martinez.

På programmet gick också en hyggligt god tungviktsfight, där förre WBO-VM-kungen Joseph Parker (27-2/21 KO) gjorde sin tredje comeback-fight (sedan nederlaget mot Dillian Whyte 2018) och nu tog tredje raka KO-segern, då han i femte ronden gjorde processen kort med sin amerikanske motståndare Shawndell Terrell Winters (13-3/12 KO), såg ganska så imponerande ut bak sin massiva jabb och fina goda högerslag. Han hade Winters i golvet i tredje, men denne kom bra tillbaka i fjärde och lyckades öppna ett cut på Parker. I femte träffade dock den store ny-zealändaren bra med högern, skakade Winters och följde snabbt upp med en kombo som sänkte honom. Med nöd kom Winters upp i tid, men ringdomare Rosario Solis bröt ändå där på tiden 2:40, T