TUNGVIKTEN LADDAR TUNGT FRAMÖVER .. FURY-WILDER III, AJ-PULEV, WHYTE-POVETKIN .. KOWNACKI-HELENIUS …

mar 05, 2020
boXning


Nu tycks det som att det kommer att bli en tredje Tyson Fury vs Deontay Wilder-fight med ett föreslaget men dock inte spikat matchdatum till den 18/7 i Las Vegas, och redan har bettingkontor online satt upp odds för fighten, till just nu 2:1 i Furys favör.  Tyson gästade tillsammans med sin fru Paris ITV:s morgonprogram
This Morning igår, och de gjorde ett mycket sympatiskt och ’kungligt’ intryck, där de öppet talade om den enorma fokus och anspänning som Tyson genomgår före varje match. och hur det tar ett par veckor att bara komma ner till den ordinarie verkligheten efter kamp. ”Jag har två matcher kvar i min karriär innan jag drar mig tillbaka för gott och riktar in mitt och vårt gemensamma liv på en normal tillvaro. Nu ser det ut som den första av dessa blir ett tredje möte med Wilder, men det kommer inte att göra någon skillnad. Jag vann första mötet (anm: menat ’egentligen’/matchen dömdes oavgjord), jag vann klart andra .. och jag kommer att vinna tredje. Han är världens farligaste puncher, så han kan inte underskattas i en retur, men jag vet precis hur han skall besegras, och jag kommer att göra det. Igen.” Exakt vad den då sista matchen i karriären skulle bli ville Fury inte precisera i programmet, men allt prat där gick ut på ett super-möte mot Anthony Joshua, givetvis. Programledarna fokuserade på att ”AJ” håller fyra bälten, medan ju Fury ’bara’ har WBC-bältet. Utan att brusa upp, men mycket bestämt avfärdade Tyson detta. ”Det är ju mina bälten han har. Jag var och är den sista universellt erkända mästaren, sedan jag slog Klitschko. Jag har redan haft alla bälten. Vad mig anbelangar, så har Anthony Joshua bara tillgång till mina överblivna rester (leftovers). Det är mina bälten. Hur kan man ens anse sig vara en mästare när man aldrig slagit Mästaren?”

 

Nu har också preliminära siffror kommit på PPV-försöljningen av Fury vs Wilder den 22/2 i Vegas. Inemot 850.000 PPV-köp kom fighten upp i, men det uppskattas att kanske så mycket som tio gånger det följde matchen på illegal streaming.

I belysning av att det således högst troligen blir ett tredje möte mellan Fury och Wilder sattes igår definitivt datum och plats för Anthony Joshuas (23-1/21 KO) beordrade titelförsvar av IBF-titeln (men samtliga bälten: WBA/IBF/WBO/IBO kommer att stå på spel) mot Kubrat Pulev (28-1/14 KO). Matchen kommer att äga rum den 20 juni i nybyggda Totteham Hot Spurs Stadium i London, med kapacitet på 70.000 åskådare. Matchen arrangeras av Matchroom/Eddie Hearn och TV-sänds av Sky Sports Box Office, men ingen sändning finns märkligt nog idag till USA. Det blir AJ:s första match på hemmaplan i England på de senaste två åren. Förra gången var i försvaret mot Alexander Povetkin på Wembley i september 2018. Detta är den 38-årige bulgaren Kubrat Pulevs (ex EM x 2,  IBF/Int, WBA/I-C) verkliga VM-chans .. han föll, då obesegrad, mot Wladimir Klitschko om VM på TKO 5 i november 2014, men det är hans enda nederlag och han har kvalat in igen i ett par omgångar, senast mot Hughie Fury 2018 och vann ytterligare två matcher under 2019. Detta är på många vis hans sista stora chans.  

Den andre mannen, som nu fått vänta ett gott tag på sin absoluta VM-chans och efter vunna kval fått utmärkelsen WBC/interim champion, Dillian Whyte (27-1/18 KO), och som nu står i tur för WBC-kung Tyson Fury – men givetvis måste vänta på en retur Fury-Wilder – sätter nu interim-titeln på spel, i ett nytt faktiskt VM-kval, den 2/5 i Manchester Arena i England mot förre WBA-kungen och dubble VM-utmanaren (förluster mot Wladimir Klitschko & Anthony Joshua) Alexander Povetkin (35-2-1/24 KO), arrangerat av Matchroom/Hearn. En tung fight av avgörande betydelse för båda. Whyte:  ”Nej, jag funderar inte på Fury, jag koncentrerar mig helt på Povetkin, för han är farlig och vill ha min position. Den 2 maj handlar bara om att ta ut honom!” Povetkin: ”Jag begriper mycket väl hur viktig denna match är för Whyte, men den är lika viktig för mig!”

 

SAMTIDIGT kokar just nu allt ner till lördagens fokus på den just här och nu största tungvikts-fighten för handen, jättemötet i Barclays Center, New York mellan Adam Kownacki (20-0/15 KO) och Robert Helenius (29-3/18 KO), där man igår höll den sista öppna träningen .. och snackade med media.

Kownacki: ”Allt fokus på Robert Helenius. Det kommer att bli ett tufft test och ett högt sådant! Jag förbereder mig på hur jag ska komma förbi hans jabb, det är första prio. Kommer jag bara förbi blir detta succé .. då ska jag plåga honom och göra slut på honom!”

Helenius: ”Jag kommer jabba och boxas och visa allt jag kan i en ring. Jag har längd och räckvidd på honom. Vi har tränat på att utnyttja hans svagheter och bristerna i hans boxning och jag har kommit i en riktigt bra form och kommer lätt orka distansen. Alla tungviktare slår hårt, men han är mer ’volym’ än slagkraft, och jag kommer ligga redo för att lossa knockouten ..!”