WBSS-FINALEN BRIEDIS VS DORTICOS FLYTTAD TILL 16/5..

mar 14, 2020
boXning


Idag kom beslutet att den stora cruiserviktsfinalen mellan Mairis Briedis och Yunier Dorticos (28/3) om World Boxing Super Series/Muhammad Ali Trophy ställs in i Riga på tilltänkt datum nästkommande helg, men att man nu omplacerar kampen till att äga på samma ställe den 16/5 – förutsatt att förbudet mot sammankomster då har lyfts. Båda boxarna sa sig idag förstå situationen och accepterade faktum.

Briedis: ”Det är vad det är, och vi får anpassa oss till den nya situationen och bara träna vidare tills vi får grönt ljus.”

Dorticos: ”Jag är införstådd med det opraktiska att köra nu, och därför får jag helt enkelt vänta tills i maj med att vinna turneringen.”

 

Samtidigt kommer nu också beskedet att Sauerland/Universums Hamburg-show den 4/4 ställs in, med Abass Baraou (9-0/6 KO) vs Nick Klappert (28-3/15 KO) i super welter om WBC/Int-titeln som huvudmatch. Där skulle Hampus Henriksson (4-0-1/1 KO) ha mött Leo Cvetkovic (1-1-1/1 KO) i retur i lätt tungvikt över 6/8 ronder – det blev oavgjort senast dem emellan. Nu skjuts allt detta på en obestämd framtid.