FIGHT WEEK: DET MESTA ÄR INSTÄLLT; ROSSI BOXAR INTE ..

mar 16, 2020
boXning


Vi går in i den Fight Week som skulle kulminerat med WBSS-finalen Briedis vs Dorticos i Riga kommande lördag, vilken match dock nu är flyttad framåt i tiden till maj månad, och på liknande sätt ställs tävlingar in runt om i världen på grund av corona-viruset ohejdbara smittofara.

I Storbritannien hålls fortfarande öppet för tävlingar, och en del mindre shower ska uppenbarligen få gå även den närmaste tiden. Kynoch Boxing håller sin show i Turnberry, Skottland igång inför lördag, och där skulle vår Ahmed Rossi (7-0/4 KO) ha mött rutinerade ex-olympiern Serge Ambomo (7-19-2/3 KO) från Kamerun (men baserad i England) i en 6/8-rondare i super welter/lätt mellanvikt, men igår fattades beslutet att pga resebegränsningarna, som nu hela jordklotet men i stor utsträckning Europa hämmas av, så stryker man Rossis kamp, och Stockholmsfightern får snällt stanna hemma. ”Han är tillbaka på nästa fight card, när väl denna kris har överkommits”, låter Kynoch meddela. På samma sätt har ju redan tidigare Hampus Henrikssons kamp mot Leo Cvetkovic i Hamburg 4/4 ställts in, efter att hela den tävlingen strukits. Där har ju nu Tyskland förbjudit sammankomster på över 50 personer, och stänger sina gränser, som flera andra länder gör. Detta gör att också Steinfurths stora gala i Magdeburg 28/3, där Dominic Bösel skulle försvarat sin IBO-VM &WBA/Interim-titel – som han vann mot Sven Fornling i november – mot Sac Dunn, och där också tungviktskungen Agit Kabayel mfl skulle boxat nu definitivt är inställt. OCH nu aviserar också Nevada att man (sannolikt) stoppar den stora galan 28/3, där ursprungligen Otto Wallin skulle boxat i tungvikt mot Lucas Browne (men svensken blev tidigare skadad) med Nery vs Alameda & Ancajas vs Rodriguez i huvudrollerna; och dito stoppas (troligen) Top Ranks show med Naoya Inoue vs J R Casimero den 11/4, medan man avvaktar med ett beslut om Canelo Alvarez vs Billy Joe Saunders 2/5.    

Boxningen fortsätter arrangeras i Argentina och Australien som planerat, men i större delen av norra hemisfären skärs nu nästan allt ner; den största match som fortfarande inte är cancellerad är WBC-&IBF-VM 28/3 i Quebec City i Canada där Artur Beterbiev skall försvara mot Fanlong Meng, men där pressen storligen är på om att flytta, köra utan publik eller helt ställa in – och ett avgörande beslut om ”go” or ”no go” måste falla inom mycket kort.

Amatörernas OS-kval för Europa hålls just nu, över den gångna helgen och i denna vecka enligt plan, i Copper Arena i London och Sverige är som tidigare berättats på plats med en trupp på fem boxare. Där har i helgen varit öppet för publik, men från idag kommer inte publiken att släppas in och nu verkar det som om att tävlingarna kan komma att avbrytas efter tisdagen. Vi återkommer med rapport därifrån.  

 

Världen är sig föga lik i dessa Covid-19-tider. Den stora frågan alla ställer sig – och ingen vet svaret på – är hur länge skall det förbli så här ..?