FÖRSTA BOXNINGSFRIA HELGEN .. PLANER FRAMÖVER..

mar 23, 2020
boXning


Den helg som just passerat blev detta års första boxningsfria helg – det finns normalt inga sådana alls under ett år – med inga stora boxningsshower över huvud taget; de som varit inplanerade har alla ställts in och även alla mindre, med möjligt undantag för en tävling i Filippinerna och en i Indonesien och dito Indien som kan ha gått av stapeln. All denna inställda aktivitet beror givetvis på corona-virusets framfart och risken för Covid-19.

Och likadant ser det ut framöver. Nu är i princip alla stora evenemang inställda inför nästa helg och även om några mindre tävlingar fortsatt ’ligger ute’, så är det föga troligt att de heller kommer att genomföras .. och så ser det ut även inför helgen 3-5/4 och i stort sett även den därpå följande veckan, men ännu hyses hopp om att situationen skall förbättras för några större shower 17-19/4. Det är ett vagt hopp, men således ännu inte inställt (Prograis vs Hooker, Campbell vs Fortuna ..).

De ännu inbokade och utannonserade jätte-showerna hos Matchroom i maj – Whyte vs Povetkin 2/5, Usyk vs Chisora 23/5 och även för tungvikts-VM Joshua vs Pulev 20/6 – har nu promotor Eddie Hearn gått ut med meddelande att han har reservdatum senare i kalendern för samtliga dessa, så att galan den 2/5 läggs vid nödvändighet i mitten av juni och 23/5 flyttas till mitten av juli och i så fall AJ:s VM-fight till slutet av juli.

Vi själva här i Sverige har ingenting inbokat – och därav heller inget inställt – men tar inte heller, såsom aviserats, några nya licensieringar fram till juni. Stiltje råder.