PROBLEM I TRÄNINGEN: POVETKIN-WHYTE .. AJ I KARANTÄN ..

mar 26, 2020
boXning


Den ännu inte avlysta/flyttade stora tungviktsdrabbningen mellan Dillian Whyte och Alexander Povetkin – bokad till 2/5 i London – har fått problem i förberedelserna. Povetkin, som ligger i camp i Sochi vid Svarta Havet har ett antal amerikanska sparringar inbokade, som nu alla nekats såväl ut- som inresa, vilket gör att nya inhemska ryska sparringar måste i hast plockas fram, vilket inte heller är helt lätt i dessa begränsande corona-tider. Datumet för fighten blir allt mer ifrågasatt.

Tungviktskungen Anthony ”AJ” Joshua, på väg in i träningscamp för sin 20/6 VM-match mot Kubrat Pulev, har nu tvingats in i självpåtagen corona-karantän efter ett möte med kronprins Charles, som ju har drabbats av Covid-19. Han visar dock ännu inga symptom.

En turkisk boxare och tränare ur truppen till OS-kvalen i London för fjorton dagar sedan har fått Covid-19; IOC hävdar dock att ”det går inte att visa hur smittospridningen gått till”.  

Förre världsrankade tungviktaren Derrick Jeffersson, 52 år gammal, är svårt sjuk i Covid-19 och vårdas nu i respirator på sjukhus i Royal Oak, Michigan. Läget är kritiskt men hoppfullt.

OCH i corona-belysning verkar det nu som den stora returen om WBC-VM i tungvikt mellan Tyson Fury och Deontay Wilder, föreslagen till 18/7 i Las Vegas, kan komma att inom kort flyttas till ett datum i oktober.