BOXNINGSFRITT VÄRLDEN ÖVER; HEMMATRÄNING MED WALLIN; VÅRENS STORA MATCHER FLYTTADE ..

apr 06, 2020
boXning

Vi har nu haft en boxningsvecka helt utan matcher någon stans på jordklotet och även nästa vecka torde se likadan ut och så fortsätter det sannolikt framöver en tid. De stora inbokade matcherna, som ändå legat fast i maj månad med varsel om flytt i programmet, har nu de facto flyttats framåt i kalendern. Sålunda är det nya datum som ’gäller’ (tills vidare) för Dillian Whyte vs Alexander Povetkin satt till den 4 juli i Manchester Arena, Manchester och för dito tungviktsdrabbningen Joe Joyce vc Daniel Dubois i London till nytt datum den 11 juli. VM i tungvikt (IBF/WBA/WBO/IBO) mellan Anthony ”AJ” Joshua och Kubrat Pulev, först satt till den 20/6 i Tottenham Hotspur Stadium har man nu bestämt sig för att flytta, men med viss osäkerhet när man lämpligast kan komma till i samma stadium igen, så är det nya datumet ännu oklart, men skall meddelas inom kort

Under tiden skapar coronaviruset kaos och elände, med de värsta smittohärdarna i Italien, Spanien och USA för närvarande. I norra Italien, där nu trots allt kurvan över smittade och döda tycks ha nått sin kulmen och vänder nedåt, kommer budet om att boxningsvärlden sörjer förre EM-kungen i cruiservikt Angelo Rottoli, som dog i Covid-19 i veckan i en ålder av 61 år. Även förre VM-utmanaren i weltervikt Hedgemon Lewis, 74, avled i sviterna av Covid-19 i Detroit, USA i förra veckan.

Samtidigt som kampen mot viruset utkämpas jorden runt försöker folk hålla sig igång om än i partiell isolering, och via internet körs en rad träningsråd och kurser av diverse slag ut för hur man såväl utbildar sig som håller sig i form. Boxningsteamet Salita Promotions har via YouTube lagt ut en serie under veckan, kallad ”Train Like A Boxer”, där grundaren Dmitry Salita och hans dubbla OS-guldmedaljör och VM-drottning Claressa Shields lagt upp home movies med träningstips, uppföljt av team-boxarna Otto Wallin, Shohjahon Ergashev och  Kolbeinn Kristinsson. Wallin visade prov på skuggboxning mot vägg och olika redskapsövningar från sängkanten, merendels iförd sitt fotstöd för den skadade vänsterfoten. Det såg riktigt bra ut!