NY BOXNINGSFRI VECKA – MEN INTE I VITRYSSLAND!

apr 14, 2020
boXning


Med ännu en vecka helt fri från boxningstävlingar – och all annan idrott – jorden runt, pga corona  epidemins verkningar, konstaterar vi med viss förvåning att det på lördagen, på påskafton, ändå hölls en publikdragande tävling i kickboxning i Fight House i Minsk, Vitryssland. Det var ett arrangemang i regi proffsboxningspromotor Vlad Hrunov i samarbete med (förra) tungviktsfightern Alexander Ustinov, vars team kickboxare mötte Petr Romankevich team .. det senare vann med tre segrar mot två. Ustinov och Romankevich möttes dock inte i match, såsom först var aviserat. Samtliga utkämpade matcher var av kickboxningsvariant. Alltsammans sändes live över Youtube.

 

Vitryssland (Belarus) har via sin diktatoriske president Aleksandr Lukasjenko intagit en märklig position visavi corona-epidemin & Covid-19, där man i stort sett förnekar dess existens och har liknat alltsammans med en ”vanlig influensa”. Ändå finns här 3000 bekräftade fall av Covid-19 och 29 döda, men det är knappt att den vitryska befolkningen nås av den informationen. Huruvida det blir någon fortsättning av liknande aktivitet som den ovan är oklart.

 

SAMTIDIGT rör UFC-presidenten Dana White om i grytan i USA med att i förra veckan påannonsera en MMA-gala, ”Fight Island”, till den 18/4, att hållas på en ”privat ö” under säkrade omständigheter. Det visade sig i helgen vara på Tachi Palace Casino Resort utanför Fresno, Kalifornien, vilken ligger i ett indian-reservat – utanför USA:s direkta jurisdiktion. Detta hamnade nu snabbt under hård kritik från Kaliforniens guvernör och VADA:s styrelse, som menar att detta arrangemang tar bort hårt ansträngd medicinsk personal från Covid-19 patienter förutom allt annat fel med arrangemanget ifråga. Nu verkar det som White (kanske) viker sig för kritiken.  

Under tiden arbetar ju dock USA:s president Donald Trump på en plan att lyfta restriktionerna för virusbekämpningen till den 1/5, varefter man skall kunna gå tillbaka till arbetet och begränsning på evenemang och sammankomster skall ses över. Denna plan är nu under hård kritik, då det torde vara alldeles för tidigt för sådana aktioner.