WALLIN & KAUFFMAN SNACKAR OM FIGHTEN

aug 06, 2020
boXning

Otto Wallin (20-1/13 KO), nu inne på slutfasen av förberedelserna i gymet i New York, och Travis Kauffman (32-3/23 KO), dito i träningscamp i Reading i Pennsylvania, har träffat media på onsdagen och gett sina synpunkter på den uppkommande kampen dem emellan den 15 augusti i Mohegan Sun Casino i Uncasville, Connecticut. Båda boxarna kommer tillbaka till ringen efter nederlag senast i högt profilerad fighter – Kauffman efter förlust mot världstopprankade Luis Ortiz,  där han stoppades stående i tionde och sista ronden efter en tuff insats, och Otto, som bekant, efter förlust mot självaste VM-kungen Tyson Fury, efter en heroisk insats och nära seger.

Otto Wallin: ”Jag har tränat hela tiden sedan Fury-fighten och känner att jag utvecklats i min boxning på en hel del sätt. Kauffman är en tuff veteran som både kan komma till attack och boxa defensivt om han väljer det. Men han är en publik-fighter, och jag måste vara beredd hela vägen. Vi har en utmärkt fight-plan som alltid och jag är i en excellent form. Jag vet att jag har alla vapen som behövs för att besegra Kauffman.”

Travis Kauffman: ”Det här är min första träningscamp på sju år utan Broder Naazim Richardson, men jag vet att han inte skulle vilja att jag bröt camp utan att jag istället skulle fokusera på jobbet. Att han gick bort under träningscampen är en av de svåraste grejer jag haft att ta itu med, men det är alltid problem på de camper jag har, och det skulle väl inte varit rätt om det inte funnits svårigheter nu med. Min far, Marshall, klev tillbaka in som min huvudtränare. Vi vet att vi möter en ung, hungrig fighter, men jag har mer erfarenhet än han har, och jag tror inte han klarar tio ronder med mig när jag är 100%, vilket jag kommer att vara den 15 augusti.”

 

NB: ”Brother” Naazim Richardson var en av boxningsbranschens främsta tränare; mannen bakom Bernard Hopkins, Sugar Shane Mosley mfl. Han avled den 24/7 efter en längre tids sjukdom vid en ålder av 55 år. Den direkta dödsorsaken har inte uppgetts.