FIGHT WEEK FÖR BENAVIDEZ-ANGULO & WALLIN-KAUFFMAN OCH FÖR BRAEKHUS-McCASKILL ..!

aug 12, 2020
boXning

Det är Fight Week för två större shower, med vad det innebär i coronabegränsningar; båda går i USA och äger rum på lördag den 15/8. Det är dels Showtimes starka nummer i Mohegan Sun Casino i Uncasville, Connecticut där WBC-VM-kungen i supermellanvikt David Benavidez (22-0/19 KO) spelar den stora huvudrollen, men vårt stora svenska intresse knyts till tungviktskampen på detta card, där Otto Wallin återkommer till ringen. Benavidez gör här det från april uppskjutna – pga Covid-19 pandemin – titelförsvaret mot Roamer Alexis Angulo (26-1/22 KO). Tävlingen utkämpas i en corona-sanerad miljö och går utan publik på plats, men den stora Showtime-tv-sändningen når en miljonpublik i slutändan.

Benavidez om ’comebacken’: ”Det har nästan gått ett år sedan jag senast var i ringen, så jag är så klart ivrig att komma till skott och ge fansen en stark fight! Träningscampen har varit utmärkt. Tack vare min fars egna gym har vi kunnat köra i en privat miljö och under säkra former och kunnat ta in sparringar på ett säkrat sätt. Jag möter en tricksig och ruggig fighter, så jag tar inget ut i förskott, men jag tror jag ska kunna nyttja blottorna i hans försvar och kommer försöka slå ut honom, som alltid i mina fighter.” Varpå Angulo, som kommer från Colombia och lyckades få in en fight under bältet i januari i år, före Covid-19 slog till fullt ut, replikerade: ”Benavidez är en stark champion, men min stil kommer att bli för mycket för honom och det blir min hand som höjs till seger!”

Närvarande vid samma presskonferens var Otto Wallin (20-1/13 KO) som möter Travis Kauffman (32-3/23 KO) och som här alltså gör sin första start sedan jättematchen mot Tyson Fury i september förra året, och han kom till tals om dagsläget: ”Det har varit ett långt och crazy år på många sätt, men nu känns det skönt att komma upp i ringen. Jag har tränat hela tiden och tycker jag har utvecklats på flera sätt. Kauffman är en tuff veteran som både kan gå till anfall och boxa defensivt om han väljer. Han är en publikvänlig fighter, och jag måste vara på min vakt hela tiden, men vi har en bra fightplan som alltid och jag är i excellent form. Jag vet att jag har allt som behövs för att besegra Kauffman.”

 

Tävlingen omfattar fem matcher och den formella semin är mötet mellan de obesegrade lättviktarna Rolando ”Rolly” Romero (11-0/10 KO) och Jackson Marinez (19-0/7 KO) om den vakanta WBA/Interim-titeln i klassen. Showtimes sändning startar kl 21 lokal tid.

 

Den andra tyngre showen är Matchrooms, och därmed DAZN-sända, gala från Tulsa, Oklahoma borta i mellanvästern. Det är ett, även för dessa säregna corona-tider, säreget arrangemang, där ringen reses i korsningen mellan E. 5th Street och S. Boston Avenue i Tulsas centrum, utan en faktisk publik runt ringen – men det torde ju dra till sig publik på lite avstånd, som då själva ska hålla socialt avstånd – och säkerhetsbestämmelser gäller runt ringen och det 6 matcher stora programmet. Från början var här tanken att Julio Cesar Martinez skulle möta McWilliams Arroyo om WBC-VM i flugvikt i en färgstark huvudmatch, men den fighten spräck under vägs, och nu är det den universellt erkända VM-drottningen Cecilia Braekhus (36-0/9 KO) som i försvar av alla sina VM-bälten (WBC/WBA/IBF/WBO/IBO/RING) i weltervikt mot Jessica McCaskill (8-2/3 KO), den regerande dubbla (WBC/WBA) VM-drottningen i klassen under, lätt weltervikt, som ensamma får bära huvudmatch-ansvaret. Det är förvisso en ny manlig huvudfight i Israil Madrimov (5-0/5 KO) vs Eric Walker (20-2/9 KO) i 12 ronder i super welter/lätt mellanvikt som främsta uppbackning, men det är definitivt ”The First Lady” och ”CasKILLA” som bär showen.

Den stora grejen är att detta är Braekhus 26:e titelförsvar, varmed hon vid seger skulle övertrumfa Joe Louis sagolika 25 raka titelförsvar (då, 1937-48, förvisso om den odiskutabla VM-titeln, vilket inte alla Cecilias försvar är) och dessutom skall segraren av denna fight ställas mot segraren av den uppkommande Katie Taylor vs Delfine Persoon VM-fighten i lättvikt, för en framtida damernas ”superkamp”. Så det står särdeles mycket på spel på lördag i Tulsas centrum ..!

Braekhus: ”Hon är en verkligt bra fighter, men jag är bättre all around, och det kommer att utgöra skillnaden. Det kommer att bli en match i högt tempo. Men jag står som segrare .. och rekordhållare när allt är över!”

McCaskill: ”Den här fighten gäller allt eller inget. Segern måste vara väldigt tydlig – inget tvetydigt. Vi kommer att gå in för att slå knockout, men jag kommer inte att satsa vilt. Jag kommer att boxa smart och visa vad jag kan och göra mitt yttersta för att vinna!”  

 

Matchen visas utan extra kostnad för DAZN-prenumeranter (kostnad $19.99/månad) i USA, Canada, Brasilien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Italien, Spanien och Japan .. men kan också plockas upp via vissa webb-läsare även från övriga världen. Sändningen startar kl 20 lokal tid, lördag.