MÄSTARBOXARNA INVÄGDA I BÅDE ENGLAND & USA ..

aug 22, 2020
boXning

I det ”nya normala” tillstånd världen befinner sig i försöker sig proffsboxningen komma tillbaka till nya titelmatcher – i de corona-säkrade specialarenor som konstruerats, där boxningarna även på denna högsta nivå finansieras helt genom TV och spons och matcherna utkämpas utan faktisk publik på plats ..

Sålunda hölls invägningen för lördagens två titeldrabbningar i Matchrooms ”Fight Camp” i Brentwood, Essex, England på fredagskvällen, och det gick planenligt – och helt lugnt och städat till väga, med boxarna iklädda munskydd och på behörigt avstånd.

I den stora tungviktsfighten, om WBC/Interim&Diamond-titlarna, vägde Dillian Whyte in på 118 kg och Alexander Povetkin in på 101,6 kg –

och i den stentuffa kvinnliga VM-fighten, returmatchen om WBC/WBA/IBF/WBO-VM i lättvikt vägde Katie Taylor in på 60,9 kg och Delfine Persoon på 61 kg jämt .. således klart under titelvikten på 61,2 kg. Allt klart för drabbning!

OCH lite senare på fredagsnatten vägde boxarna i det amerikanska VM-kvalet (WBO eliminator) i lätt tungvikt, som går på lördagsnatten (söndag morgon svensk tid) i ”The Bubble” i Las Vegas, Nevada, USA in all right för deras förväntat helvassa uppgörelse; förre VM-kungen Eleider Alvarez vägde in på 79,2 kg och förre VM-utmanaren Joe Smith Jr vägde in på 79,35 kg .. således den förstnämnde med hg till godo medan Smith bra nära prickade titelgränsen på 79,4 kg! Allt klart!